Na hlavný obsah

Pohár Billie Jean Kingovej: Meranie síl s Argentínou otvorí Schmiedlová

V druhom singli nastúpi Hrunčáková proti Podoroskej.

Pohár Billie Jean Kingovej: Meranie síl s Argentínou otvorí Schmiedlová
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Slovenská tenisová jednotka Anna Karolína Schmiedlová a argentínska dvojka Julia Rierová nastúpia v piatok o 15.00 hod. proti sebe v úvodnej dvojhre duelu o udržanie vo svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej.

V druhom singli si na tvrdom povrchu v bratislavskom NTC zmerajú sily slovenská dvojka Viktória Hrunčáková a líderka argentínskeho tímu Nadia Podoroská. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Sobotňajší (11. 11.) program otvorí o 13.00 h súboj tímových jednotiek Schmiedlovej a Podoroskej, nasledovať bude duel Hrunčákovej a Rierovej.

Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták pár Hrunčáková, Tereza Mihalíková, Juhoameričanky by mali vyrukovať s tandemom Martina Capurrová Tabordová, Guillermina Nayová. Víťaz duelu si zabezpečí účasť v budúcoročnej kvalifikácii o postup na finálový turnaj 2024.

Schmiedlová chce Podorskej odplatiť prehru

Šéf slovenskej lavičky je rád, že proti Argentíne bude môcť počítať aj so Schmiedlovou, ktorá bola v uplynulých dňoch trochu prechladnutá.

„Kaja je naša opora a teší ma, že je fit. Bolo by super, keby sa jej v piatok podarilo získať prvý bod. Viki sa v tímových súťažiach dokáže vždy vybičovať k výborným výkonom. Argentínčanky poznáme z turnajov a sledovali sme ich aj tu na tréningoch. Sme pripravení. Dôležité bude, čo ukážu konkrétne zápasy,“ povedal pre TASR Lipták.

Pre Schmiedlovú je Rierová neznámou: „Súperku nepoznám skoro vôbec, no určite si niečo o nej zistím. S Podoroskou som nedávno prehrala po trojsetovej bitke na turnaji WTA v Tunisku, teraz sa pokúsim o odplatu. Pre zdravotné problémy som začala s prípravou trochu neskôr, no predtým som už trénovala na novom povrchu v NTC, ktorý mi vyhovuje.“

Hrunčáková je rada, že nastúpi na dvorec ako druhá. „Vždy som radšej, keď hrám ako druhá. S Podoroskou som sa vo vzájomnom zápase ešte nestretla, no budem sa snažiť presadiť mojimi zbraňami. Je super, že budeme hrať pred domácimi fanúšikmi. V aprílovom zápase s Talianskom vládla v hľadisku skvelá atmosféra a verím, že aj teraz nás diváci poženú za víťazstvom.“

Aj argentínska jednotka Podoroská je s poradím zápasu spokojná. „Rozprávali sme sa so spoluhráčkami i kapitánkou Mercedes Pazovou a naším tajným želaním bolo, aby začala Julia. To sa nám splnilo. Videli sme Slovenky trénovať a vieme, čo môžeme od nich čakať. Domáci tím je favorit, ale budeme bojovať,“ zdôraznila semifinalistka Roland Garros z roku 2020.

Duel o účasť vo svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej:

SLOVENSKO – Argentína

piatok: 15.00 Anna Karolína Schmiedlová – Julia Rierová, Viktória Hrunčáková – Nadia Podoroská

sobota: 13.00 Schmiedlová – Podoroská, Hrunčáková – Rierová
Hrunčáková, Tereza Mihalíková – Martina Capurrová Tabordová, Guillermina Nayová

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport