Na hlavný obsah

Poľka Swiateková sa po triumfe na turnaji WTA Finals stala staronovou svetovou jednotkou

Zo Sloveniek je v prvej stovke Schmiedlová na 71. mieste.

Poľka Swiateková sa po triumfe na turnaji WTA Finals stala staronovou svetovou jednotkou
Na snímke poľská tenistka Iga Swiateková s trofejou pre víťazku Turnaja majsteriek. Foto: SITA/AP

Staronovou líderkou tenisového rebríčka WTA je Poľka Iga Swiateková, ktorá sa na čelo hodnotenia dostala zásluhou celkového triumfu na koncoročnom výberovom turnaji WTA Finals v mexickom Cancúne. Dostala sa pred Bielorusku Arinu Sobolenkovú a má pred ňou náskok 245 bodov.

Tretia je Američanka Coco Gauffová, štvrtá Kazaška Jelena Rybakinová a piata ďalšia americká hráčka Jessica Pegulová. Na šiestu priečku sa posunula Tunisanka Ons Jabeurová, na siedmu klesla Češka Markéta Vondroušová, ôsma je jej krajanka Karolína Muchová, deviata Grékyňa Maria Sakkariová a Top 10 uzatvára Češka Barbora Krejčíková.

Zo Sloveniek je v prvej stovke Anna Karolína Schmiedlová na 71. mieste. Národnou dvojkou je Viktória Hrunčáková na 117. priečke, Rebecca Šramková figuruje na 129. poste.

V deblovom ženskom rebríčku je na čele Austrálčanka Storm Hunterová pred Belgičankou Elise Mertensovou. Slovenskou ženskou jednotkou vo štvorhre je Tereza Mihalíková na 54. pozícii, v prvej stovke je aj Hrunčáková na 78. stupienku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport