Na hlavný obsah

Schmiedlová nezvládla úvodný zápas proti Argentínčanke Rierovej, bod zachraňovala Hrunčáková

Po úvodnom dni je stav série vyrovnaný.

Schmiedlová nezvládla úvodný zápas proti Argentínčanke Rierovej, bod zachraňovala Hrunčáková
Slovenské tenistky Anna Karolína Schmiedlová a Viktória Hrunčáková (vpravo). Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni duelu o účasť vo svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej s Argentínou 1:1. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarala Viktória Hrunčáková, ktorá zdolala argentínsku jednotku Nadiu Podoroskú 3:6, 6:3, 6:3.

Slovenská dvojka v prvom sete držala so súperkou krok do stavu 3:3, ďalšie tri gemy sa stali korisťou semifinalistky Roland Garros z roku 2020. Podoroská hrala rýchlo, kvalitne podávala, jej údery mali optimálnu dĺžku. Hrunčáková sa snažila Argentínčanku pretlačiť v dlhých výmenách, no nevyhla sa nevynúteným chybám.

Hneď na začiatku druhého dejstva Slovenka po druhý raz v zápase stratila servis, v ďalších minútach sa však rozohrala k výbornému výkonu. Pridala na agresivite, začali jej vychádzať returny a otočila na 4:1.

V deviatom geme premenila druhý setbal a vynútila si rozhodujúce dejstvo. V ňom bola kľúčová hra za stavu 2:3, v ktorej Hrunčáková odvrátila dva brejkbaly. V Tildenovom geme čistou hrou zobrala Podoroskej podanie a zápas už dotiahla do úspešného konca. V deviatej hre premenila hneď prvý mečbal.

Schmiedlovej duel nevyšiel

V prvom zápase slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová nestačila na argentínsku dvojku Juliu Rierovú, ktorej podľahla 5:7, 5:7.

Schmiedlovej vôbec nevyšiel úvod zápasu, keď dvakrát stratila podanie a súperka si vybudovala náskok 5:2. Argentínčanka mala navrch v dlhých výmenách, viackrát prekvapila Slovenku úspešnými stopbalmi.

Schmiedlová robila príliš nevynútených chýb, chýbala jej úderová istota. V ďalšom priebehu prvého setu zabojovala a vyrovnala na 5:5, no koncovka patrila Rierovej.

V druhom dejstve si až do ôsmeho gemu obe hráčky držali servis. Za stavu 4:4 Rierová po víťaznom bekhende po čiare prelomila podanie Schmiedlovej a išla podávať na víťazstvo v zápase.

Slovenka síce vyrovnala na 5:5, no následne si opäť neudržala podanie a Rierová na druhý pokus dotiahla zápas do víťazného konca. Pri vlastnom servise premenila hneď prvý mečbal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport