Na hlavný obsah

Tipos extraliga: Kamzíkov z Popradu povedie Američan Bjorkstrand. Zmenu pri kormidle hlási aj Banská Bystrica

Bjorkstrand nahradil Tottera. Barani sa dohodli na ukončení spolupráce s trénerom.

Tipos extraliga: Kamzíkov z Popradu povedie Američan Bjorkstrand. Zmenu pri kormidle hlási aj Banská Bystrica
Na snímke hráči HK Poprad a HC 05 Banská Bystrica. Foto: Facebook/HK Poprad, HC 05 Banská Bystrica, koláž RTVS

Američan Todd Bjorkstrand sa stal novým trénerom hokejistov HK Poprad. Na striedačke účastníka Tipos extraligy nahradil Čecha Aleša Tottera, ktorý v tíme skončil vo štvrtok po vzájomnej dohode.

Zmena nastala aj v klube HC ’05 Banská Bystrica. Barani sa dohodli na predčasnom ukončení spolupráce s hlavným trénerom Dougom Sheddenom. Kanaďan sa rozhodol prijať ponuku z inej súťaže. Tím dočasne povedie generálny manažér Ľuboš Pisár.

Poprad nepodáva presvedčivé výkony

Tím spod Tatier nepodáva v tejto sezóne presvedčivé výkony, v sedemnástich odohraných zápasoch zvíťazil len sedemkrát a s 21 bodmi figuruje na 9. priečke dvanásťčlennej tabuľky. Zmenu má priniesť práve 61-ročný Bjorkstrand, ktorý vybojoval šesť titulov s dánskym Herningom a dva so Stavangerom Oilers v Nórsku.

„Som rád, že sme sa s Toddom dokázali dohodnúť na dvojročnej zmluve. Keďže mužstvo sa nenachádza na miestach, na ktoré patrí, rozhodli sme sa pre tento impulz. Todd je skúsený tréner, ktorý dosiahol výsledky na európskych klziskách a sme radi, že svoje skúsenosti odovzdá v Poprade. Prajem mu v jeho práci všetko dobré,“ uviedol športový manažér Július Koval pre klubový web.

Banskú Bystricu by mal viesť Roosters

Shedden, ktorý prišiel do Banskej Bystrice vlani, má podľa nemeckých médií viesť Iserlohn Roosters v DEL. „Tak ako aj v osobnom živote aj v tom hokejovom sa stávajú veci, ktoré nemáme vždy pod kontrolou. V tomto prípade sme boli prekvapení so žiadosťou pána Sheddena. Po utorňajšej komunikácii s jeho agentom sme vedeli, že akékoľvek pokračovanie spolupráce by nebolo prospešné pre klub, a preto sme sa mu rozhodli vyhovieť,“ uviedol Pisár pre klubový web.

Banská Bystrica prehrala uplynulé tri zápasy s Popradom, Novými Zámkami a Liptovským Mikulášom. V tabuľke klesla na 6. miesto, keď v doterajších 17 zápasoch získala 26 bodov.

V tomto ročníku Tipos extraligy ide o štvrtú zmenu trénera. Koncom septembra Slovan Bratislava angažoval Vladimíra Růžičku namiesto Jána Pardavého. Nováčik z Humenného vo štvrtok odvolal Andreja Parfionova. Tím dočasne povedú doterajší asistenti a tréner brankárov Ramon Sopko. Pre zmenu kouča sa rozhodli aj v Poprade, keď Aleša Tottera nahradil Todd Bjorkstrand.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport