Na hlavný obsah

V okupovanom Luhansku pri atentáte zabili jedného z lídrov proruských separatistov

V jeho aute explodovalo výbušné zariadenie.

V okupovanom Luhansku pri atentáte zabili jedného z lídrov proruských separatistov na východe Ukrajiny Michaila Filiponenka, uviedli v stredu (8. 11.) ruské médiá. Vo Filiponenkovom aute explodovalo výbušné zariadenie a Filiponenko utrpel smrteľné zranenia, uviedol portál LuhanskInformCentr s odvolaním sa na Filiponenkovho syna.

Filiponenkovu smrť potvrdil tiež miestny poslanec Jurij Jurov. Pripomenul, že plukovník Filiponenko svojho času patril k zakladateľom a veliteľom ozbrojených síl separatistov.

V súčasnosti bol poslancom parlamentu Luhanskej ľudovej republiky. Tú v roku 2014 vyhlásili proruskí separatisti a vlani v septembri ju anektovalo Rusko spolu s ďalšími čiastočne okupovanými ukrajinskými regiónmi. Atentát bol podľa ruskej televízie RT spáchaný blízko Filiponenkovho bydliska.

Filiponenko sa stal terčom podobného útoku už vo februári, keď jeho auto vyletelo do povetria, no zranenia vtedy utrpel Filiponenkov vodič, pripomenula ukrajinská agentúra Unian, ktorá Filiponenka označila za kolaboranta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet