Na hlavný obsah

Výpoveď Donalda Trumpa na súde sa vymkla spod kontroly: Porušoval pravidlá, kričal na sudcu a urážal

Hrozí mu finančná pokuta aj strata nehnuteľností.

Výpoveď Donalda Trumpa na súde sa vymkla spod kontroly: Porušoval pravidlá, kričal na sudcu a urážal
Bývalý americký prezident Donald Trump. Foto: TASR/AP

Výpoveď Donalda Trumpa na súde v New Yorku sa vymkla spod kontroly. Bývalý prezident kričal na sudcu, porušoval pravidlá a urážal. Ide mu o veľa. Keď občianskosúdny spor prehrá, môže dostať pokutu vo výške 250 miliónov dolárov. Sudca mu môže nariadiť predať všetky nehnuteľnosti v štáte New York.

Sudca Arthur Engorov musel počas procesu vyzvať obhajkyňu Donalda Trumpa, aby kontrolovala svojho klienta. Trump sa totiž správal agresívne a neodpovedal na otázky. Novinárom pred súdom povedal: „Je to celé podvod. Nikdy som nemal byť obžalovaný a sudca mal prípad zamietnuť.”

“Trump blúznil a urážal, ale to sme čakali. Dôkazy však jasne hovoria o tom, že nelegálne nafukoval hodnotu svojho majetku, aby obohatil seba a svoju rodinu. Bol súčasťou podvodu,“ zdôraznila po pojednávaní Generálna prokurátorka Letitia Jamesová.

Súdny proces Trumpovej kandidatúre na prezidenta neublížil, skôr naopak. Podľa prieskumu verejnej mienky The New York Times vedie pred Joeom Bidenom v piatich zo šiestich kľúčových štátov, ktoré rozhodnú voľby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet