Na hlavný obsah

Zápas ako na hojdačke korisťou Hrunčákovej. Slovenské tenistky na jar zabojujú o postup na finálový turnaj

Slovenky na domácej pôde zdolali Argentínčanky 3:1.

Zápas ako na hojdačke korisťou Hrunčákovej. Slovenské tenistky na jar zabojujú o postup na finálový turnaj
Na snímke radosť slovenských tenistiek po výhre nad Argentínou. Foto: TASR

Slovenské tenistky budú v apríli 2024 bojovať o postup na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej. V dueli o účasť vo svetovej skupine totiž zdolali Argentínu 3:1. O rozhodujúci tretí bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila Viktória Hrunčáková, ktorá v dueli tímových dvojok zdolala Juliu Rierovú 3:6, 6:4, 6:4.

Slovenky sa dozvedia meno súpera v kvalifikácii v nedeľu 12. novembra, keď je v dejisku tohtoročného finálového turnaja v Seville na programe žreb.

Hrunčákovej vyšiel úvod zápasu s Rieeovou a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:1. Argentínčanka však v ďalších minútach získala päť gemov za sebou a prvý set sa stal jej korisťou. Rierová ťažila z dobrého pohybu po dvorci, rovnako ako v piatkovom víťaznom zápase proti Anne Karolíne Schmiedlovej účinne využívala stopbaly.

V úvode druhého dejstva opäť prelomila Hrunčákovej podanie a následne potvrdila brejk. Hrunčáková však nezložila zbrane, otočila na 4:3 a v koncovke slávila úspech. V desiatom geme premenila druhý setbal a vynútila si rozhodujúce dejstvo. V ňom Hrunčáková odskočila súperke na 3:0 a za stavu 5:3 išla podávať na víťazstvo na zápase. V deviatom geme neuhrala ani fiftín, no za stavu 5:4 využila druhý mečbal.

Hrunčáková: Jedno z najcennejších víťazstiev

„Je to jedno z mojich najcennejších víťazstiev v Pohári Billie Jean Kingovej. Rierová je totiž presne typ hráčky, ktoré nemám rada. Hrá vysoký, liftovaný forhend. Vedela som, že sa s ňou nemôžem púšťať do dlhých výmen a musím hrať rýchlo i agresívne. Od polovice druhého setu táto taktika začala prinášať úspech. Veľmi ma teší, že som vybojovala rozhodujúci bod, diváci vytvorili skvelú atmosféru,“ uviedla Hrunčáková v prvej reakcii pre JOJ Šport.

Kapitán slovenského tímu Matej Lipták bol spokojný, že jeho zverenky rozhodli o triumfe už po dvojhrách. „Mám veľkú radosť z tohto víťazstva, ktoré sa nerodilo ľahko. Nečakali sme, že argentínska dvojka Rierová podá také kvalitné výkony. Rozhodol som sa do úvodnej dnešnej dvojhry postaviť Renátu a bol to výborný ťah. Renča sa svojimi výkonmi pýtala na kurt. Otázkou bolo iba to, kedy dostane šancu. Proti hráčke z prvej svetovej stovky zahrala vynikajúco, takmer bezchybne. Verím, že ju to nakopne ešte k lepším výkonom. Viki sa proti Rierovej dlho trápila, bola unavená a stuhnutá. Opäť však ukázala, čo pre ňu znamená hrať za Slovensko v tímových súťažiach, dala do toho srdce.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport