Na hlavný obsah

Doprava v Žiline vo frekventovaných časoch kolabuje. Vodiči musia rátať so zdržaniami a obchádzkami

Vodiči tak musia rátať so zdržaniami a obchádzkami.

Doprava v Žiline vo frekventovaných časoch kolabuje. Vodiči musia rátať so zdržaniami a obchádzkami
Ilustračná snímka z výstavby. Foto: RTVS

Doprava v Žiline vo frekventovaných časoch kolabuje. Môže za to aj projekt výstavby nadjazdu nad železničnou stanicou. Vodiči tak musia rátať so zdržaniami a obchádzkami. Po jeho dokončení, sľubuje mesto výrazné zlepšenie a modernizáciu staníc.

V rámci projektu zrekonštruujú železničnú infraštruktúru v Žiline a okolí. Ráta sa s opravou koľajísk ale aj okolitých ciest – vrátane nadjazdov, podjazdov či mostov.

„Dnes sme asi zhruba v polčase tejto investície. Hovoríme o 330 miliónoch eur, je to najväčšia investícia na železniciach v poslednom období,“ uviedol primátor mesta Žilina Peter Fiabáne.

Dopravnej situácii v Žiline sa v Správach RTVS z regiónov venoval redaktor Martin Do:

Najnáročnejší bod projektu je výstavba nadjazdu nad železničnou stanicou. Počas prác pre dopravu uzavreli podjazd na Košickej ulici. Vodiči tak musia rátať so zdržaniami a obchádzkami.

Tento nadjazd by mal uľahčiť dopravu v celom meste pretože vodiči nebudú musieť prechádzať až na križovatku Košická, ale budú môcť odbočiť do centra priamo z ulice Ľavobrežná.

„Práce prebiehajú v súlade s harmonogramom stavebných prác, ktorý bol vzájomne prerokovaný a odsúhlasený medzi Zhotoviteľom stavby a ŽSR ako objednávateľom,“ povedala riaditeľka odb. kom. Železnice Slovenskej republiky Vladimíra Behýlová.

Vedenie mesta Žilina žiada vodičov v Žiline o trpezlivosť počas výstavby. Firma riešila aj problém s novým podchodom, ktorý počas dažďov zaplavovala voda.

„Prínosy, ktoré prídu do mesta s dokončením tejto rekonštrukcie budú veľmi zásadné a významné pre ďalšie fungovanie mesta,“ tvrdí primátor Žiliny. Celý projekt by mali dokončiť v roku 2025.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny