Na hlavný obsah

Juhokórejského herca (†48) z oscarového filmu Parazit našli mŕtveho

I Son-gjuna našli v bezvedomí v aute.

Juhokórejského herca (†48) z oscarového filmu Parazit našli mŕtveho
Juhokórejský herec I Son-gjun. Foto: TASR/AP

Juhokórejského herca I Son-gjuna, ktorý účinkoval v oscarovom filme Parazit, našli mŕtveho. Ako v stredu (27. 12. ) informovala agentúra Jonhap, polícia po ňom pátrala na základe tiesňového volania jeho manželky, ktorá nahlásila, že odišiel z domu, a ona našla niečo ako list na rozlúčku.

Polícia našla tohto 48-ročného herca v stave bezvedomia v aute zaparkovanom v jednom z parkov v Soule, dodala agentúra Jonhap, ktorá sa odvolala na juhokórejskú políciu. Záchranná

Herca polícia vyšetrovala pre obvinenia z nezákonného užívania marihuany a iných drog v dome hostesky pracujúcej v luxusnom bare v soulskej štvrti Gangnam. V súvislosti s týmto prípadom bol vypočúvaný 28. októbra, 4. novembra a naposledy počas uplynulého víkendu.

V októbri podal herec žalobu na dvoch ľudí – vrátane hostesky – za vydieranie. Stalo sa tak po tom, čo sa v médiách objavili články, že užíva drogy. Hostesku zadržali minulý mesiac a polícia údajne požiadala o vydanie zatykača aj na druhú osobu.

Herec na polícii tvrdil, že hosteska na neho tlačila, aby bral drogy, ale on údajne nevedel, čo užíva. Agentúra Reuters vysvetlila, že v Južnej Kórei platia prísne protidrogové zákony a za drogové trestné činy sa zvyčajne ukladá trest odňatia slobody na najmenej šesť mesiacov alebo až 14 rokov pre recidivistov a dílerov.

I Son-gjun sa narodil v roku 1975. Preslávil sa rolou otca bohatej rodiny vo filme Parazit, ale hral aj hlavné úlohy vo viacerých juhokórejských filmoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet