Na hlavný obsah

Majiteľom ružových vodičských preukazov sa kráti čas na výmenu. Pred klientskymi centrami sa tvoria dlhé rady

Majú na to posledné dva dni.

Majiteľom ružových vodičských preukazov sa kráti čas na výmenu. Pred klientskymi centrami sa tvoria dlhé rady
Ľudia čakajú na nové doklady v klientskom centre v Bratislave. Foto: RTVS

Majitelia ružových vodičských preukazov majú na výmenu posledné dva dni. Pred klientskymi centrami sa tak tvoria rady už hodiny pred otvorením. Podľa ministerstva vnútra treba vymeniť ešte viac ako 140-tisíc preukazov.

Najvyťaženejšie sú veľké klientske centrá v krajských mestách. Podľa zamestnancov centra v hlavnom meste ich každý deň hodinu pred otvorením čaká rad približne sto ľudí. Termíny sú obsadené niekoľko týždňov dopredu.

„Najväčší záujem je v súčasnosti vo vydávaní vodičských preukazov a pasov. Klientom odporúčame navštevovať aj menšie oddelenia dokladov, kde sa vybavujú priebežne, respektíve bez čakania,“ povedal hovorca ministerstva vnútra Matej Neumann.

Výmene „ružových vodičákov“ sa v reportáži v Správach RTVS venovala redaktorka Andrea Šeligová:

Podľa informácie z ministerstva vnútra si žiadosť nepodalo ešte vyše 140-tisíc vodičov. Väčšina z nich to už do konca roka nestihne. „Predpokladáme, že všetci držitelia ružových vodičských preukazov o ich výmenu nepožiadajú z dôvodu vyššieho veku,“ napísal rezort v písomnom stanovisku.

Vodiči, ktorí si žiadosť podali, ale ešte nedostali nový preukaz, sa pri šoférovaní môžu preukázať potvrdením, ktoré dostanú pri podávaní žiadosti. Tí, ktorí si tento týždeň už nestihnú podať žiadosť, tak môžu urobiť aj po Novom roku, no nesmú si medzitým sadnúť za volant.

„Pri zastavení hliadkou hrozí pokuta a odobratie tohto vodičského preukazu,“ dodal Neumann. Žiadatelia dostanú nový doklad do 30 dní od podania žiadosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko