Na hlavný obsah

Na ruskej vojnovej lodi, ktorú zasiahli Ukrajinci, mohli zomrieť desiatky námorníkov

Naznačujú to proruské médiá.

Pri ukrajinskom útoku na veľkú ruskú výsadkovú loď Novočerkassk v krymskom prístave mohli zahynúť desiatky ruských námorníkov, naznačujú proruské spravodajské kanály na platforme Telegram.

Podľa analytikov ruského investigatívneho portálu Važnyje istorii útok, ktorý Ukrajina podnikla v utorok (26. 12.) večer, loď úplne zničil. Ruské ministerstvo obrany v utorok informovalo len o poškodení lode.

Podľa proruského spravodajského kanála Astra je po útoku nezvestných 33 námorníkov pracujúcich na plavidle a ďalších 19 členov posádky utrpelo zranenia. Celkovo bolo podľa kanálu na palube 77 námorníkov.

Podľa ďalšieho káblového kanála s názvom Kremelskaja Tabakerka zomreli na lodi desiatky členov posádky. „Desiatky tiel. Niektorí zhoreli zaživa priamo vo svojich kajutách. Hrozné,“ uviedol kanál s odvolaním sa na svoj zdroj.

Kanál Astra okrem toho tvrdí, že pri útoku zahynul aj strážca prístavu. Uviedla, že na mieste sa našli úlomky rakety Storm Shadow. Rakety Storm Shadow s doletom viac ako 250 kilometrov poskytli Ukrajine západní spojenci.

Ruská strana hlási pomerne pravidelné útoky s použitím týchto rakiet na ciele na Krymskom polostrove. Rusko anektovalo Krym v rozpore s medzinárodným právom v roku 2014.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet