Na hlavný obsah

VIDEO: Nemec v NHL prvýkrát skóroval, na ľade Seattlu strelil za Devils víťazný gól

Presadil sa v 30. minúte a víťazným gólom zariadil triumf Devils

VIDEO: Nemec v NHL prvýkrát skóroval, na ľade Seattlu strelil za Devils víťazný gól
Radosť Šimona Nemca po góle. Foto: Reprofoto/Twitter/Sportsnet

Slovenský hokejista Šimon Nemec skóroval za New Jersey a strelil svoj premiérový gól v zámorskej NHL.

Presadil sa v 30. minúte a víťazným gólom zariadil triumf Devils, ktorí vyhrali na ľade Seattlu 2:1. Celkovo bolo v noci na piatok v akcii osem slovenských hráčov.

Nemec dostal spätnú prihrávku od Jespera Bratta a neobsadený strieľal z medzikružia „z prvej“.

Jeho tím ustál aj tlak v úplnom závere a vyhral piaty z predošlých šiestich duelov. Seattle naopak okúsil prehru už šiestykrát v rade. Nemec mal okrem gólu aj plusku a gól strelil zo svojej jedinej strely na bránku. Na ľade strávil ako člen elitnej formácie 19:55 minúty.

Jeho krajan Adam Ružička prispel asistenciou k víťazstvu Calgary, ktoré v noci na piatok zdolalo Carolinu 3:2.

Flames dali všetky góly v záverečnom dejstve, Ružička asistoval pri presnom zásahu Connora Zaryho v 48. minúte na 2:2. Kanaďan zaznamenal okrem gólu aj asistenciu a tím podržal i brankár Dustin Wolf, ktorý si pripísal 30 zákrokov.

Ružička zaznamenal ôsmy kanadský bod v sezóne, ako hráč štvrtej formácie strávil na ľade 10:12 minúty.

Za domácich hral aj jeho krajan Martin Pospíšil. Ten odohral v treťom útoku 11:04 minúty, rozdal dva hity a dvakrát vystrelil na bránku. Zablokoval aj jednu strelu, dôsledkom čoho musel opustiť ľadovú plochu. Po chvíli však dokázal pokračovať v hre.

Slafkovského Montreal neuspel

Rekord za najvyšší počet víťazstiev na začiatku sezóny na ľade súperov stanovilo Los Angeles, keď vyhralo po 11. raz v Montreale (4:0).

Za domácich nastúpil ďalší Slovák Juraj Slafkovský. Kings udržali víťaznú sériu a prekonali tak rekord Buffala zo sezóny 2006/07.

Quinton Byfield i Anže Kopitar si pripísali po tri body – Kanaďan strelil dva góly a asistoval, jeho spoluhráč a kapitán mal tri asistencie. Brankár hostí Cam Talbot si udržal s 24 zákrokmi 30. čistý štít v kariére. Slafkovský nastúpil v elitnej formácii, odohral 18:16 minúty a raz vystrelil na bránku.

Za Detroit si odbil proti San Jose (5:6 pp) premiéru hviezdny Patrick Kane, nezapísal sa však do štatistík.

Sharks prehrávali na ľade súpera ešte v 34. minúte 0:4. Tréner David Quinn reagoval striedaním brankárov a Mackenzieho Blackwooda, ktorý inkasoval trikrát v priebehu 49 sekúnd, nahradil Kaapo Kähkönen.

Jeho tím sa následne dotiahol na rozdiel jedného gólu v priebehu 2:12 minúty. Celkovo padlo v rozmedzí 3:01 min. šesť gólov. Predĺženie ukončil po 37 sekundách Mikael Granlund.

Výsledky zápasov NHL

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport