Na hlavný obsah

Predpoveď počasia na Vianoce: Snehu sa na Štedrý deň zrejme nedočkáme

Snežiť môže len vo vyšších teplotách.

Predpoveď počasia na Vianoce: Snehu sa na Štedrý deň zrejme nedočkáme
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Do Štedrého dňa ostáva už len deväť dní. Nakoľko má prísť v najbližších dňoch oteplenie a zrážky, opýtali sme sa meteorológov, aké počasie môžeme očakávať 24. decembra.

Ak ste čakali zasnežené Vianoce, máme pre vás zlú správu, 24. december bude zrejme upršaný. Nakoľko ale ide ešte o pomerne skorú predpoveď, dobrou správou je, že sa môže zmeniť.

„Z aktuálne dostupných výstupov modelov sa 24.12. očakáva teplejší a vlhší ráz počasia. Predpokladáme prevažne oblačno a miestami sa budú vyskytovať prehánky alebo dážď, najmä v severnej polovici územia,“ prezradila meteorologička Slovenský hydroSHMÚ Paulína Valová.

Dodáva, že snežiť bude prevažne vo vyšších polohách, a to v nadmorskej výške 800 – 900 metrov. Teplota v jednotlivých krajoch by mala byť počas Štedrého dňa na úrovni dlhodobého priemeru alebo slabo nadpriemerná.

SHMÚ predpovedá 20-percentnú pravdepodobnosť zrážok pre južnú polovicu Slovenska. Vyššiu pravdepodobnosť zrážok (40 percent) predpovedajú najmä pre Banskú Bystricu, Prešov a Žilinu. Nočné teploty by sa mali pohybovať okolo nuly.

„Cez deň sa bude vzduch zohrievať v Prešove, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach na 3 až 5 stupňov, na juhozápade a v Trenčíne očakávame maximum teploty okolo 6 – 7 stupňov, informovala Paulína Valová.

„Uvedená predpoveď sa môže zmeniť, keďže desať dní je veľmi dlhá doba, predpovede budeme priebežne aktualizovať,“ upozornila Valová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko