Na hlavný obsah

Progresívne Slovensko čaká budúci rok snem, na ktorom si má voliť aj nové vedenie

Michal Šimečka zatiaľ nepovedal, či bude opätovne kandidovať.

Progresívne Slovensko čaká budúci rok snem, na ktorom si má voliť aj nové vedenie
Predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka. Foto: SITA/Jana Birošová

Progresívne Slovensko (PS) čaká na jar alebo začiatkom leta snem, voliť by si malo aj nové vedenie. Súčasný predseda PS Michal Šimečka zatiaľ nepovedal, či bude opätovne kandidovať.

V rozhovore pre TASR priblížil, že hnutie si volí vedenie každé dva roky. Aktuálne podľa jeho slov aj vyhodnocujú výsledky parlamentných volieb.

„Ja si dôkladne zhodnocujem, čo sa podarilo, kde sa to ešte dá zlepšiť,“ povedal Šimečka v súvislosti s vyhodnocovaním volieb. Napriek tomu, že sa PS nepodarilo „zabrániť vláde Roberta Fica“ (Smer-SD) a zostaviť alternatívnu vládu, Šimečka vníma výsledky septembrových volieb pozitívne. Poukázal na počet získaných hlasov.

„Je to niečo, na čom môžeme stavať, a je to zároveň obrovský záväzok, aby sme mandát, ktorý nám voliči dali, vykonávali teraz v pozícii najsilnejšej opozičnej strany s čo najväčším nasadením, aby sme zostali verní programu a našim hodnotám,“ uzavrel.

Priblížil, že snem by sa mohol konať v máji alebo júni. Dodal, že o tom, čo bude po sneme, ešte nezačali v hnutí diskutovať. Nejakú predstavu Šimečka má, no aktuálne podľa neho treba riešiť budúcnosť krajiny.

„Budeme riešiť aj stranícke záležitosti, bude na to priestor, ale teraz by som sa naozaj rád sústredil, aj my sa všetci na to, čo Slovensku hrozí, a to je demontáž právneho štátu,“ podotkol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko