Na hlavný obsah

Shiffrinová vyhrala zjazd v St. Moritzi. Zvýšila tak náskok pred Vlhovou

Slovenská lyžiarka v sobotu neštartovala.

Shiffrinová vyhrala zjazd v St. Moritzi. Zvýšila tak náskok pred Vlhovou
Na snímke americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová. Foto: TASR/AP

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová triumfovala v prvom zjazde prebiehajúcej sezóny Svetového pohára. Vo švajčiarskom St. Moritzi vyhrala s náskokom 15 stotín sekundy pred Sofiou Goggiovou z Talianska a upevnila si post líderky seriálu.

Tretia skončila ďalšia Talianka Federica Brignoneová (+0,17). Petra Vlhová v sobotu neštartovala a v celkovom poradí seriálu klesla z druhej na štvrtú pozíciu.

Shiffrinová si pripísala štvrté víťazstvo v SP v zjazde a 91. celkovo, čim opäť vylepšila svoj rekordný zápis.

V slnečnom počasí na zjazdovke Corviglia získala obhajkyňa veľkého glóbusu rozhodujúci náskok v najtechnickejšej strednej pasáži trate. A hoci v závere trochu stratila rýchlosť, stačilo jej to na prvenstvo.

„Pre mňa je každý zjazd veľká výzva a snažím sa byť čo najvyššie. Dnes bolo kľúčové, že som si aj pri výjazde zo zákrut udržala rýchlosť a som šťastná, že to stačilo na víťazstvo,“ uviedla v cieli Shiffrinová, ktorá sa predtým naposledy tešila z triumfu v tejto disciplíne v marci 2022.

Vlhová kleslá na štvrté miesto

Držiteľka malého glóbusu za zjazd z uplynulého ročníka Goggiová na ňu stratila 15 stotín, ešte o dve viac Brignoneová, ktorá sa posunula na druhé miesto celkovej klasifikácie.

Pred Vlhovú sa v hodnotení SP dostala aj domáca Lara Gutová-Behramiová, ktorej však sobotňajšie preteky príliš nevyšli a skončila mimo elitnej desiatky na 13. priečke.

Shiffrinová má na čele seriálu pred Brignoneovou náskok 195 bodov. Vlhová zaostáva za Američankou o 229 bodov.

Tesne za pódium sa v sobotu zaradili Rakúšanky Cornelia Hütterová a Mirjam Puchnerová. Najlepší výsledok v doterajšej kariére si šiestou priečkou pripísala Nemka Emma Aicherová.

Preteky na dlhší čas prerušili po nepríjemnom páde Elisabeth Reisingerovej z Rakúska so štartovým číslom 31 a po zhoršení poveternostných podmienok ich neskôr predčasne ukončili po odjazdení 35 štartujúcich.

Lyžiarky čaká v nedeľu vo švajčiarskom stredisku ešte ďalší super-G (10.30 h). Na budúci víkend sa ženy predstavia vo francúzskom Val d’Isere, kde 16.-17. decembra absolvujú zjazd a super-G.

Vlhová sa do súťažného kolotoča vráti až 21. decembra, keď sa predstaví v slalome vo francúzskom Courcheveli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport