Na hlavný obsah

Tatranské električky ochromil mráz, ľudia ostali odrezaní od sveta. Na náhradnú dopravu sa nevedia spoľahnúť

Nepremáva ani zubačka zo Štrby na Štrbské pleso.

Tatranské električky ochromil mráz, ľudia ostali odrezaní od sveta. Na náhradnú dopravu sa nevedia spoľahnúť
Zasnežená tatranská električka. Foto: RTVS

Tatranskú elektrickú železnicu ochromil mráz. Nepremávajú električky ani zubačka zo Štrby na Štrbské pleso. Ľudia sa nemajú ako dostať do práce či k lekárovi. Na náhradnú dopravu sa nevedia spoľahnúť.

Niektoré električky už cez víkend ostali stáť priamo na trati. Ďalej ich nepustili zamrznuté troleje. Železničiari sa ich snažia dostať do staníc. „Z dôvodu aktuálnej poveternostnej situácie, tvorby námrazy na trakčnom vedení, sa prerušila doprava na tratiach tatranskej elektrickej železnice,“ informoval Denis Dymo z odboru komunikácie Železníc SR (ŽSR).

Kolapsu na tatranskej elektrickej železnici sa v Správach RTVS z regiónov venovala redaktorka Miriam Hozzová:

Cestujúci sa prepravujú náhradnou autobusovou dopravou. Na presné časy sa však nemôžu spoľahnúť. S výpadom električiek nastupuje chaos.

„To už sme si zvykli, že nepremávajú, ale o náhradnej doprave nikto nevie. Kým sa dozviete o náhradnej doprave, autobus odíde. Ďalšia ide o hodinu,“ skonštatovala obyvateľka Vysokých Tatier.

„Autobusy sú dnes vyťažené, tak počítam na 70-80 percent. Cez víkend by ich bolo asi viacej,“ skonštatoval vodič autobusu Branislav Renner. Cez víkend však náhradné spoje nezabezpečili, doprava kolabovala. Mnohé úseky trate sú stále neprejazdné.

„Trvanie prerušenia dopravy nevieme presne predpokladať. Záleží od aktuálnej poveternostnej situácie,“ dodal Dymo. Denné teploty v Tatrách sa pohybujú okolo šiestich stupňov pod nulou, čo v spojení s vysokou vlhkosťou spôsobuje neustálu tvorbu námrazy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny