Na hlavný obsah

Veľký výrobca hračiek prepúšťa. O prácu príde ďalších 900 ľudí po celom svete

Dôvodom je nízky predaj.

Veľký výrobca hračiek prepúšťa. O prácu príde ďalších 900 ľudí po celom svete
Hasbro vyrába aj populárnu spoločenskú hru Monopoly. Foto: Pexels

Americký výrobca hračiek Hasbro celosvetovo prepustí ďalších 900 zamestnancov, reaguje tak na slabší predaj. Firma o tom v pondelok (11. 12.) informovala v dokumentoch pre regulačné orgány. Už zhruba pred rokom oznámila, že zruší 15 percent pracovných pozícií.

Spoločnosť, ktorá je konkurentom firmy Mattel, koncom minulého roka zamestnávala približne 6 490 ľudí. Oznámené škrty zvýšia celkový počet prepustených na 1 900, čo je asi 29 percent pracovnej sily Hasbra.

Akcie Hasbra sa v reakcii na správu o ďalšom rušení pracovných miest prepadli zhruba o šesť percent. Akcie Mattelu, ktorý je okrem iného výrobcom bábik Barbie, klesli o viac ako percento.

„Nepriaznivé vplyvy na trhu, ktoré sme očakávali, sa ukázali byť silnejšie a vytrvalejšie, ako sme sa domnievali,“ uviedol generálny riaditeľ Hasbra Chris Cocks.

Spotrebitelia na celom svete sa stále stretávajú s dopadmi vysokej inflácie, ktorá ich núti obmedzovať nadbytočné výdavky, kam patria aj hračky, napísala agentúra Reuters. V októbri sa firma pripojila k rivalovi Mattel a obe firmy varovali pred slabou vianočnou sezónou. Spotrebitelia podľa nich pred najdôležitejším obdobím pre maloobchodníkov šetria.

„Nepriaznivé podmienky, ktoré sme zaznamenali v prvých deviatich mesiacoch roka, pokračujú aj pred sviatkami a pravdepodobne pretrvajú aj v roku 2024,“ dodal Cocks.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet