Na hlavný obsah

VIDEO: V Taliansku vyhodili do vzduchu eko-monštrum: Štát zvíťazí nad zlom, vyhlásil policajný veliteľ

Budova bola spojená s mafiou.

V nedeľu (17. 12.) pomocou trhavín v juhotalianskom meste Torre Melissa zbúrali šesťposchodovú budovu Palazzo Mangeruca, prezývanú aj „eko-monštrum“. Bývalú továreň na nábytok skonfiškovali jednému z mafiánskych bossov v roku 2007. TASR informuje podľa správy agentúry ANSA.

Pyrotechnici v budove rozmiestnili v mikronáložiach 400 kg dynamitu a riadeným odstrelom minimalizovali vplyv trosiek a prachu na okolie. „Zbúranie eko-monštra postaveného Ndranghetou znamená, že štát zvíťazí nad zlom,“ povedal v nedeľu najvyšší veliteľ karabinierov generál Teo Luzi.

Nelegálne postavená budova desaťročia hyzdila iónske pobrežie Crotone v jednom z najkrajších pobrežných úsekov Kalábrie Magna Graecia. Nechal ju postaviť dnes už zosnulý Costantino Mangeruca, považovaný za miestneho bossa Ndranghety.

„Je to významný deň pre celé Taliansko,“ povedal minister pre vzťahy s parlamentom Luca Ciriani. „Táto vláda si stanovila boj proti zločinu za jeden zo svojich najdôležitejších ústredných záväzkov. Prvým aktom bolo potvrdenie tvrdých trestov odňatia slobody pre všetkých zločincov,“ dodal Ciriani.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet