Na hlavný obsah

Vladimir Putin: Kyjev sa vydal cestou teroristických metód. Ukrajinu obvinil z destabilizácie Ruska tajnými agentmi

Putin chce zakročiť voči tajným agentom z Ukrajiny.

Vladimir Putin: Kyjev sa vydal cestou teroristických metód. Ukrajinu obvinil z destabilizácie Ruska tajnými agentmi
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Šéf Kremľa Vladimir Putin v stredu (20. 12.) vyzval na „tvrdú“ reakciu voči zahraničným agentom, ktorí sa Rusko údajne snažia destabilizovať prostredníctvom pomoci Ukrajine.

„Kyjevský režim sa s priamou podporou zahraničných tajných služieb vydal cestou teroristických metód, prakticky štátneho terorizmu,“ tvrdil Putin vo videopríhovore pri príležitosti dňa pracovníkov bezpečnostných agentúr.

Podľa Putina, citovaného agentúrou AFP, metódy Kyjeva zahŕňajú sabotáže na civilnej, palivovej a energetickej infraštruktúre, ako aj teroristické útoky proti civilistom.

„Pokusy zahraničných tajných agentov o destabilizáciu politickej a sociálnej situácie v Rusku musia byť tvrdo zastavené,“ vyhlásil.

Uznal, že bezpečnostné služby v tejto situácii nemajú ľahkú úlohu. Dodal však, že majú všetok potrebný potenciál, aby zaistili bezpečnosť štátu a jeho občanov.“

AFP dodala, že od februára 2022, keď Rusko spustilo ofenzívu na Ukrajine, došlo na ruských železniciach k mnohým sabotážam. Odohrávajú sa aj útoky s nasadením dronov, ktoré sú pripisované Ukrajine.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet