Na hlavný obsah

A. Danko sa dostal do neriešiteľnej situácie, keď P. Pellegriniho označil za zradcu, uviedol politológ

Danko môže podľa politológa útoky na Petra Pellegriniho ešte zintenzívniť.

A. Danko sa dostal do neriešiteľnej situácie, keď P. Pellegriniho označil za zradcu, uviedol politológ
Zľava P. Pellegrini (Hlas-SD) a A. Danko (SNS). Foto: TASR/J. Novák, J. Kotian, koláž RTVS

Politológ a riaditeľ Ústavu politických vied Slovenskej akadémie vied Juraj Marušiak si myslí, že šéf SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko má „obrovskú averziu“ voči šéfovi parlamentu a predsedovi strany Hlas-SD Petrovi Pellegrinimu.

„Od dnešného dňa som oficiálnym kandidátom na prezidenta SR,“ oznámil Danko ešte v pondelok (29. 1.). Šéf SNS opätovne kritizoval prezidentskú kandidatúru Petra Pellegriniho.

Seba pokladá za lepšieho kandidáta na prezidenta, ako je Pellegrini, pretože podľa svojich slov „nikdy nezradil“. Ako doplnil, premiér Robert Fico (Smer-SD) robí chybu, keď verí zradcovi. 

Útoky môže ešte zintenzívniť

Danko môže podľa politológa útoky na Petra Pellegriniho ešte zintenzívniť. „Som však zvedavý, ako bude Danko v druhom kole volieb svojim voličom vysvetľovať, aby podporili Pellegriniho,“ povedal Marušiak v relácii Otvorene s Annou Vargovou.

„Danko sa dostáva do neriešiteľnej situácie. Ak raz označím niekoho za zradcu, ako chce potom odporučiť, aby ho ľudia volili?,“ pýtal sa politológ Marušiak.

Politológ tiež povedal, že ak by Danko získal viac ako päť percent v prvom kole prezidentských volieb, tak by to bol „zázrak“. „Neviem si predstaviť, že by získal viac hlasov ako Štefan Harabin,“ doplnil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko