Na hlavný obsah

Arnolda Schwarzeneggera zadržali nemeckí colníci. Problémy mu spôsobili hodinky

Schwarzenegger sa na letisku zdržal dve hodiny.

Arnolda Schwarzeneggera zadržali nemeckí colníci. Problémy mu spôsobili hodinky
Na archívnej snímke americký herec rakúskeho pôvodu Arnold Schwarzenegger. Foto: TASR/DPA

Herca a bývalého politika Arnolda Schwarzeneggera v stredu (17. 1.) nakrátko zadržali colníci na letisku v nemeckom Mníchove, pretože po prílete nenahlásil na preclenie luxusné hodinky. Neskôr však mohol pokračovať v ceste aj s hodinkami. Informovala o tom agentúra DPA.

Americký herec rakúskeho pôvodu podľa colnej správy nenahlásil luxusné hodinky, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou mali zostať na území EÚ. „Ak tovar zostáva v EÚ, je potrebné ho precliť a zaplatiť dane. To platí pre každého,“ uviedol hovorca colnej správy v Mníchove Thomas Meister.

Schwarzenegger sa na letisku zdržal približne dve a pol hodiny, informovala agentúra APA. Úrady začali voči nemu vyšetrovanie v spojitosti s daňovými záležitosťami.

Schwarzenegger cestuje do Rakúska na aukciu v prospech charitatívnej klimatickej organizácie, kde chce dražiť aj predmetné hodinky. Plánuje navštíviť aj lyžiarske preteky na zjazdovke Hahnenkamm v Kitzbüheli. APA uvádza, že išlo o hodinky od švajčiarskej firmy Audemars Piguet. Vyvolávacia cena má byť 50 000 dolárov.

Arnold Schwarzenegger (76) sa narodil 30. júla 1947 v štajerskej dedine Thal. Do Ameriky odišiel v roku 1968, aby sa presadil v kulturistike. V tomto športe získal viacero vrcholných ocenení, neskôr uspel ako herec v akčných filmoch a komédiách.

V roku 1983 získal americké občianstvo a v rokoch 2003-11 bol guvernérom amerického štátu Kalifornia. V súčasnosti sa angažuje v oblasti ochrany klímy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet