Na hlavný obsah

Ďalší problém Boeingu: Stroj japonských aerolínií musel neplánovane ukončiť let kvôli praskline na skle

Prasklina sa objavila v jednej zo štyroch vrstiev skla kokpitu.

Ďalší problém Boeingu: Stroj japonských aerolínií musel neplánovane ukončiť let kvôli praskline na skle
(Ilustračná fotografia) Foto: TASR/AP

Boeing 737-800 japonských aerolínií All Nippon Airways na ceste do prefektúry Tojama sa musel vrátiť späť do Tokia, lebo posádka objavila prasklinu na jednej z vonkajších vrstiev čelného skla kokpitu. Informovala o tom v sobotu (13. 1.) agentúra Reuters.

Na palube letu číslo 1182 bolo 59 pasažierov, cesta sa podľa hovorkyne leteckej spoločnosti zaobišla bez ďalších incidentov. Prasklina sa objavila v jednej zo štyroch vrstiev skla kokpitu a podľa hovorkyne nijako nenarušila letové vlastnosti stroja ani nezapríčinila pokles tlaku v kabíne.

Spoločnosť Boeing sa minulý týždeň dostala na titulné stránky novín, keď jednému z jej strojov 737 MAX 9 v službách amerických aerolínií Alaska Airlines za letu odpadla časť trupu. Stroj sa zhruba po 20 minútach z výšky 4900 metrov bezpečne vrátil na letisko a nikomu zo 174 cestujúcich a šiestich členov posádky sa nič nestalo.

Incident z minulého týždňa prinútil americký Federálny úrad pre letectvo (FAA), aby nariadil približne 170 týchto lietadiel po celom svete dočasne odstaviť z prevádzky. Výsledkom je tiež všeobecné sprísnenie dohľadu nad firmou Boeing.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet