Na hlavný obsah

Štátna zdravotná poisťovňa má nového šéfa, Ľubicu Hlinkovú nahradil Michal Ďuriš

Hlinkovú odvolala ministerka zdravotníctva.

Štátna zdravotná poisťovňa má nového šéfa, Ľubicu Hlinkovú nahradil Michal Ďuriš
Ilustračná snímka - VšZP. Foto: RTVS

Novým šéfom štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) bude od štvrtka (11. 1.) Michal Ďuriš. Na poste nahradí Ľubicu Hlinkovú, ktorú ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) v stredu (10. 1.) odvolala. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

 „Ministerka dnešným dňom odvolala súčasné vedenie VšZP na čele s generálnou riaditeľkou a predsedníčkou predstavenstva Ľubicou Hlinkovou. Aby bolo zachované plynulé fungovanie VšZP v zmysle zákona, došlo k zmene stanov poisťovne, vďaka čomu je možné, aby bolo predstavenstvo poisťovne dočasne jednočlenné,“ priblížili.

Dolinková zároveň Hlinkovej a odchádzajúcim členom predstavenstva poďakovala. „Verím, že nové vedenie VšZP bude efektívne pokračovať v zlepšovaní manažmentu najväčšej zdravotnej poisťovne na Slovensku,“ doplnila.

O tom, že by sa Ďuriš mohol stať šéfom štátnej zdravotnej poisťovne sa špekulovalo dlhšie. Hlinková na čele poisťovne stála aj v minulosti, bola od októbra vo funkcii len na vymedzený čas. Teraz už bývalá šéfka VšZP sa s inštitúciou už nejaký čas súdi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko