Na hlavný obsah

VIDEO: Na letisku v Tokiu požiar zachvátil dve lietadlá. Z jedného z nich prežil len pilot

Stroj patrí spoločnosti Japan Airlines.

VIDEO: Na letisku v Tokiu požiar zachvátil dve lietadlá. Z jedného z nich prežil len pilot
Horiace lietadlo spoločnosti Japan Airlines. Foto: TASR/AP

Lietadlo spoločnosti Japan Airlines zachvátil v utorok (2. 1.) na letisku Haneda v japonskej metropole Tokiu požiar, keď sa po pristátí zrazilo s lietadlom pobrežnej stráže. Na palube bolo 379 ľudí, všetkých sa podarilo evakuovať.

Päť zo šiestich členov posádky lietadla pobrežnej stráže však zahynulo. Informovala agentúra Kjódó s odvolaním sa na hovorcu aerolínií.

Päť ľudí z lietadla pobrežnej stráže, ktorí boli po istý čas nezvestní, už našli. Z mediálnych správ však nie je bezprostredne zrejmé, v akom sú stave.

Japonská verejnoprávna televízia NHK odvysielala zábery plameňov vychádzajúcich z boku lietadla spoločnosti Japan Airlines idúceho po pristávacej dráhe. Ďalšie video zachytáva hasičov bojujúcich s ohňom, ktorý sa rozšíril takmer na celé lietadlo.

Podľa hovorcu Japan Airlines požiar postihol let 516 z ostrova Hokkaidó. Preživší uviedli, že krátko po pristátí ucítili náraz do lietadla a vnútorné priestory zaplnil dym. Všetkých 367 cestujúcich a 12 členov posádky sa podarilo zachrániť, lietadlo opustili po spustenej evakuačnej šmykľavke.

Po zrážke začal horieť aj stroj pobrežnej stráže, ktorý sa chystal dopraviť pomoc pre ľudí postihnutých ničivým pondelkovým (1. 1.) zemetrasením na polostrove Noto. Pilot je v poriadku, päť ďalších členov posádky pri nehode prišlo o život.

Všetky dráhy na letisku Haneda, ktoré patria k najvyťaženejším v Japonsku, uzavreli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet