Na hlavný obsah

Opozícia chce iniciovať mimoriadny výbor k autonehode Andreja Danka

Povedal to člen brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa.

Opozícia chce iniciovať mimoriadny výbor k autonehode Andreja Danka
Podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Opozícia chce iniciovať mimoriadny parlamentný brannobezpečnostný výbor k okolnostiam dopravnej nehody podpredsedu Národnej rady (NR) SR Andreja Danka (SNS). Novinárom to v utorok (16. 1.) povedal člen výboru Juraj Krúpa (SaS).

„Pozbieram podpisy od kolegov z opozície a okamžite podám žiadosť o zvolanie mimoriadneho výboru k téme Andreja Danka,“ povedal s tým, že polícia nedáva odpovede na svoj postup. Dodal, že opozícia chce znova zvolať aj mimoriadny výbor k téme reorganizácie Národnej kriminálnej agentúry.

V prípade dopravnej nehody Danka nariadil prezident Policajného zboru Ľubomír Solák kontrolu postupu policajtov. Postup polície kritizovala opozícia. Za zlyhanie považuje vykonanie dychovej skúšky na druhý deň po nehode. Polícia mala podľa opozičných strán Danka o takom čase zobrať na krvné testy.

K dopravnej nehode došlo vo štvrtok (11. 1.) večer v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Po príchode hliadky sa na mieste nenachádzal.

Polícia potvrdila, že Danko sa dychovej skúške podrobil v piatok (12. 1.) popoludní. Mala negatívny výsledok. Danko sa za incident ospravedlnil a deklaroval, že škodu zaplatí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko