Na hlavný obsah

P. Pellegrini reaguje na A. Danka: Útočíte vtedy, keď nemáte čo ponúknuť. Budem sa uchádzať aj o voličov SNS

Zároveň zdôraznil, že Hlas-SD nikdy nespôsobí pád vlády.

P. Pellegrini reaguje na A. Danka: Útočíte vtedy, keď nemáte čo ponúknuť. Budem sa uchádzať aj o voličov SNS
Novozvolený predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD). Foto: TASR/Martin Baumann

„Budem sa uchádzať aj o voličov SNS. Myslím si, že im mám čo ponúknuť,“ uviedol predseda parlamentu a koaličného Hlasu-SD Peter Pellegrini v relácii TV Markíza Na telo plus.

Dodal, že jeho vidina prezidenta, ktorý spája, ale zároveň háji štátno-národné záujmy, by ich mohla osloviť. Pellegrini zároveň odmietol obvinenia Andreja Danka (SNS) že v prezidentskom úrade by zradil súčasnú vládnu koalíciu.

„Hlas bude držať koaličnú dohodu. Hlas-SD určite nebude nikdy subjekt, ktorý spôsobí pád vládnej koalície,“ zdôraznil Pellegrini.

„Ak bude vláda pomáhať ľuďom, tak prezident má vláde pomáhať a nie umelo a od začiatku jej byť opozíciou, ako to prezentujú niektorí iní,“ dodal.

Zároveň zdôraznil, že sa vo svojej prezidentskej kampani nebude venovať konkurentom. „To robíte vtedy, keď nemáte čo ponúknuť,“ uviedol s tým, že všetky prípadné útoky smerujúce na jeho osobu prijme so cťou a dôstojne.

Pellegrini zároveň dodal, že prezident by podľa neho mal byť aktívnejší. „Je priamo volený ľuďmi a v ich mene by mal aj hovoriť,“ vyhlásil. Dodal, že ak bude zvolený, tak by do parlamentu ako prezident chcel chodiť častejšie.

Danko pokračuje v útokoch

Andrej Danko už viackrát vyhlásil, že v prípade, ak sa Pellegrini stane prezidentom, tak sa súčasná koalícia rozpadne. Dodal, že Pellegriniho v boji o prezidentské kreslo dokáže poraziť iba premiér Robert Fico (Smer-SD), vyhlásil to v relácii Téma televízie TA3.

Pellegrini sa podľa neho bude správať podobne ako Michal Kováč k Vladimírovi Mečiarovi. „Ak bude prezident, do roka a do dňa Robert Fico nebude premiér,“ tvrdí Danko.

„Pellegrini vysedáva s Čaputovou, a aj s vami (opozíciou – pozn. redakcie),“ pokračoval v obvineniach. „So mnou, ako prezidentom, by ste nepohli a nevedeli rady. Politicky nemá nikto na Roberta Fica, bol by najlepším prezidentom a verím, že by sme spolu urobili väčšie poriadky, ako keď nám Pellegrini ujde z košiara,“ uzavrel Danko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko