Na hlavný obsah

Renáta Jamrichová si z Australian Open nesie víťazstvo. Triumfovala nad domácou Emerson Jonesovou

Jamrichová získala druhý titul z podujatí veľkej štvorky.

Renáta Jamrichová si z Australian Open nesie víťazstvo. Triumfovala nad domácou Emerson Jonesovou
Na snímke slovenská tenistka Renáta Jamrichová. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová triumfovala vo dvojhre junioriek na grandslamovom Australian Open. V pozícii turnajovej jednotky zvíťazila vo finále nad šiestou nasadenou domácou Emerson Jonesovou 6:4. 6:1.

V prvom sete otočila z 1:4. Jamrichová získala druhý titul z podujatí veľkej štvorky, vlani vyhrala v Melbourne juniorskú štvorhru spoločne s Taliankou Federicou Urgesiovou.

Zverenka trénera Jána Matúša sa v sobotu (27. 1.) stala treťou slovenskou tenistkou s triumfom v grandslamovom juniorskom singli v ére samostatnosti. V aréne Roda Lavera napodobnila Terezu Mihalíkovú, ktorá zvíťazila na Australian Open v roku 2015.

Kristína Kučová v roku 2007 nenašla premožiteľku na US Open, Martin Kližan zdvihol v júni 2006 nad hlavu cennú trofej na Roland Garros.

Jamrichovej nevyšiel úvod finálového zápasu, v druhom geme stratila servis a Jonesová sa po potvrdení brejku ujala vedenia 3:0. Za stavu 4:1 mala Austrálčanka ďalšiu možnosť prelomiť podanie súperky, no Jamrichová si podržala servis, čo ju výrazne povzbudilo.

Získala päť gemov za sebou a tým aj prvý set. Druhé dejstvo bolo už jasnou záležitosťou talentovanej 16-ročnej Slovenky, ktorá si po dvoch brejkoch vybudovala rozhodujúci náskok 4:0.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport