Na hlavný obsah

Schmiedlová klesla v rebríčku WTA o jedenásť miest, z mužov si výraznejšie polepšil Klein

Ženskou slovenskou jednotkou ostáva Schmiedlová, medzi mužmi Molčan.

Schmiedlová klesla v rebríčku WTA o jedenásť miest, z mužov si výraznejšie polepšil Klein
Slovenský tenista Lukáš Klein. Foto: TASR/AP

Poľská tenistka Iga Swiateková si aj naďalej drží prvú pozíciu v rebríčku WTA. Víťazka prvého grandslamového podujatia sezóny Arina Sobolenková z Bieloruska je na druhej priečke s odstupom 865 bodov.

Najväčší posun smerom vpred zaznamenala na popredných pozíciách Číňanka Čeng Čchin-wen, finalistka z Melbourne poskočila z 15. priečky na siedmu.

Neúspešná obhajkyňa minuloročnej účasti vo finále Jelena Rybakinová z Kazachstanu klesla na 5. pozíciu.

Najvyššie postavená slovenská hráčka Anna Karolína Schmiedlová klesla o jedenásť miest na 79. miesto. Rebecca Šramková poskočila o priečku vyššie na 128. pozíciu, Viktória Hrunčáková sa zosunula na 170. miesto.

Djokovič ostáva jednotkou

Srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi aj naďalej patrí prvá priečka v rebríčku ATP. Víťaz úvodného grandslamového turnaja sezóny Australian Open Jannik Sinner z Talianska zostal na štvrtej priečke, jeho finálový súper Daniil Medvedev je naďalej na tretej pozícii.

Slovenský tenista Lukáš Klein získal za účasť v druhom kole v Melbourne 73 bodov a poskočil o 21 priečok na 142. miesto. Najlepším Slovákom je však stále Alex Molčan, ktorému patrí 122. pozícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport