Na hlavný obsah

Súdny lekár odhalil príčinu smrti speváčky Sinéad O’Connorovej. Zomrela z prirodzených príčin

Hudobníčka zomrela vlani v júli.

Súdny lekár odhalil príčinu smrti speváčky Sinéad O’Connorovej. Zomrela z prirodzených príčin
Speváčka Sinéad O'Connorová. Foto: TASR/AP

Írska speváčka Sinéad O’Connorová zomrela z prirodzených príčin. Informoval v utorok (9. 1.) súdny lekár v Londýne, kde hudobníčka pred svojou smrťou vlani v júli žila.

Súd v londýnskej štvrti Southwark podľa BBC vydal vyhlásenie, „aby potvrdil, že O’Connorová zomrela z prirodzených príčin“. Týmto práca súdneho lekára na prípade jej úmrtia končí.

Keď polícia vlani v júli úmrtie 56-ročnej speváčky potvrdila, uviedla, že prípad nepovažuje za podozrivý. BBC pripomenula, že O’Connorová sa do Londýna presťahovala krátko pred svojou smrťou.

Sinéad O’Connorovú preslávil emotívny hlas, krátky zostrih alebo hit Nothing Compares 2U z roku 1990. V roku 1992 vzbudila značné kontroverzie, keď v živom vysielaní jednej z amerických televízií roztrhala fotografiu pápeža na protest proti ututlaniu pedofilných afér írskych kňazov.

V roku 2018 speváčka oznámila, že konvertovala na Islam. Verejne hovorila o tom, že trpí psychickými problémami.

Internetový portál britského denníka Daily Mail píše, že 20. marca sa v newyorskej koncertnej sieni Carnegie Hall chystá koncert k pocte O’Connorovej a Shana Macgowana, ďalšieho nedávno zosnulého írskeho speváka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet