Na hlavný obsah

V Bruseli sa bude rokovať o vyškrtnutí člena Nočných vlkov Hambálka zo sankčného zoznamu Európskej únie

Na zoznam bol zaradený za údajné šírenie ruskej propagandy.

V Bruseli sa bude rokovať o vyškrtnutí člena Nočných vlkov Hambálka zo sankčného zoznamu Európskej únie
Na snímke Jozef Hambálek. Foto: RTVS

O vyškrtnutí Jozefa Hambálka zo sankčného zoznamu Európskej únie budú rokovať diplomati v Bruseli. Predseda vlády Robert Fico to uviedol na štvrtkovej (25. 1.) tlačovej besede.

Európska rada zaradila Slováka na sankčný zoznam v júli 2022. Úrady to odôvodnili tým, že údajne šíril ruskú propagandu. Rovnako materiálne podporoval výcvik členov gangu Noční vlci na zapojenie sa do bojov na Ukrajine. Jozef Hambálek to pre RTVS poprel.

Jozefovi Hambálkovi na sankčnom zozname sa venovala reportáž v Správach RTVS:

V Bruseli sa bude rokovať o vyškrtnutí Jozefa Hambálka zo sankčného zoznamu

„Budeme veľmi pokorne sledovať ako sa s týmito našimi námietkami vysporiada Európska komisia. Ale ak vláda SR, krajiny ktorá je členským štátom Európskej únie, si nežalá, aby jej občan bol na sankčnom zozname, lebo tam nemá čo robiť, tak ja očakávam od EÚ rešpekt k vláde SR,“ uviedol predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).

„Dám na všetko jednu odpoveď. Vy si myslíte, že kebyže toto všetko je pravda, čo pre mňa znamená normálne že rovná sa terorizmus, že ja by som bol na slobode? Tak prečo som na slobode, keď toto všetko je pravda, keď to tvrdí Rada Európy,“ vyhlásil Jozef Hambálek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko