Na hlavný obsah

Začínajúci policajti sa zúčastnili únosu, objednávateľom mal byť syn exposlanca za SNS: Obžalovaní stáli pred súdom

Tvrdia, že sú nevinní.

Začínajúci policajti sa zúčastnili únosu, objednávateľom mal byť syn exposlanca za SNS: Obžalovaní stáli pred súdom
Bývalí kukláči a syn exposlanca za SNS sa postavili pred súd. Foto: RTVS

Dvaja bývalí policajti a syn exposlanca za SNS Rudolfa Pučíka sa postavili pred súd. Obžalovaní sú za únos spojený s vydieraním. Údajne spolupracovali s členmi mafiánskej skupiny sýkorovcov.

Spolužiaci z policajnej školy Peter K. a Jozef K. sa v roku 2008 ako mladí začínajúci policajti zúčastnili únosu. Dnes tvrdia, že nevedeli, o čo ide, a že sú nevinní.

„Môj klient je nevinný a dúfam, že to preukážeme na hlavnom pojednávaní,“ povedal obhajca Petra K. Juraj Žucha.

Pojednávanie sledoval pre Správy RTVS z regiónov redaktor Marek Pivoluska:

„Pred senátom súdu a za osobnej účasti všetkých obžalovaných dnes prokurátor predniesol obžalobu, po ktorej súd pristúpil k výsluchu obžalovaných ako aj predvolaných svedkov,“ potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Obidvoch vtedajších policajtov zavolal dnes už odsúdený Jaroslav Pittner pôsobiaci v zločineckej skupine sýkorovci.

Pýtali výkupné dva milióny korún

Spolu s ďalšími páchateľmi uniesli brata jedného zo zámožných seneckých podnikateľov. Za neho a jeho priateľku pýtali výkupné dva milióny korún, teda 66-tisíc eur. Po neúspešnej akcii ich podľa obžaloby nechali spútaných na poli.

„Veľká väčšina osôb, ktorí sa žalovaného skutku – únosu inej osoby – zúčastnili je už právoplatne odsúdená. Dodatočnou spoluprácou niektorých týchto odsúdených osôb sa podarilo stotožniť ďalšie osoby, ktoré sa daného skutku zúčastnili a rovnako aj osobu objednávateľa,“ podotkol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek.

Práve objednávateľom je údajne syn exposlanca za SNS Rudolfa Pučíka, ktorý je už odsúdený za drogovú činnosť. V stredu (31. 1.) pred súdom vyhlásil podobne ako aj expolicajti, že je nevinný.

V prípade dokázania viny hrozí obžalovaným za vydieračský únos trest na 12 až 20 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko