Na hlavný obsah

Chýba nám diskusia s ministerkou kultúry, tvrdí Z. Jaurová. R. Michelko sa na spoluprácu s ňou nesťažuje

Opozícia podala návrh na odvolanie Martiny Šimkovičovej.

Chýba nám diskusia s ministerkou kultúry, tvrdí Z. Jaurová. R. Michelko sa na spoluprácu s ňou nesťažuje
Roman Michelko a Zora Jaurová. Foto: SITA/Jana Birošová/koláž RTVS

Jedným z dôvodov, prečo opozičné strany Progresívne Slovensko (PS) a SaS v piatok (2. 2.) podali návrh na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (SNS), je podľa poslankyne Zory Jaurovej (PS) chýbajúca diskusia. Tú považujú za dôležitú.

„Pani ministerka nediskutuje ani v médiách, ani s kultúrnou obcou o zákonoch, ktoré chce predkladať. Aj keď prišla na výbor, tak sme veľa diskusie nezaznamenali. Buď nevedela odpovedať, alebo za ňu odpovedal niekto iný,“ povedala Jaurová v rozhovore s redaktorkou Ninou Janešíkovou pre spravodajský blok RTVS Aktuálne :24.

Podľa šéfa parlamentného výboru pre kultúru a médiá Romana Michelka (SNS) je to Šimkovičovej stratégia a on ju nechce hodnotiť. Vraj nie je jediná, ktorá nechodí na diskusie do maistreamových médií. „Sú viacerí ministri, ktorí nechodia. Minimálne štyroch by som vedel vymenovať,“ povedal.

Spoluprácu s ministerkou a jej rezortom považuje za štandardnú a korektnú. „Isto by to mohlo byť aj lepšie, ale pokiaľ sa presadia zákony, ktoré sú mojou prioritou, tak budem spokojný,“ skonštatoval. Ako dodal, jeho prioritou je napríklad zmena fungovania verejnoprávnej RTVS.

Zora Jaurová, ktorá je podpredsedníčkou výboru pre kultúru a médiá, si myslí, že by strana SNS vedela na Šimkovičovej post nájsť aj vhodnejšieho nominanta. „Dokonca aj SNS by vedela nájsť na tento post kompetentnejšieho a schopnejšieho človeka, ktorý by bol akceptovanejší kultúrnou obcou,“ vysvetlila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko