Na hlavný obsah

Výzvu za odstúpenie ministerky Šimkovičovej uzavreli s viac ako 180-tisíc podpismi

Vznikla aj petícia na podporu Martiny Šimkovičovej.

Výzvu za odstúpenie ministerky Šimkovičovej uzavreli s viac ako 180-tisíc podpismi
Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová Foto: TASR/František Iván

Výzvu za odstúpenie ministerky kultúry Šimkovičovej uzavreli s viac ako 180-tisíc podpismi. Jej iniciátorky v stanovisku opätovne vyzývajú ministerku, aby odstúpila. Množstvo ľudí, ktorí sa zapojili do výzvy, je podľa nich nielen odozvou kultúrnej scény, ale celospoločenskou odozvou na „arogantný a nekompetentný výkon politickej moci“.

Hlavná signatárka výzvy na odvolanie ministerky kultúry Ilona Németh uviedla, že pravdivosť podpisov v petícii budú kontrolovať počítačoví experti. Doplnila, že podpisy kontrolovali aj počas ich zberu. „Vyzeralo to tak, že naozaj sú to existujúce adresy a existujúci ľudia,“ povedala.

Pozrite si reportáž o petícii a antipetícii z relácie Aktuálne :24.

Výzvu za odstúpenie ministerky kultúry Šimkovičovej uzavreli s viac ako 180-tisíc podpismi. Jej iniciátorky v stanovisku opätovne vyzývajú ministerku, aby odstúpila.

Okrem otvorenej výzvy za odvolanie ministerky kultúry vznikla aj petícia na podporu Martiny Šimkovičovej. Snažili sme sa spojiť s osobou, ktorá je na webe pod petíciou uvedená ako kontaktná, avšak neúspešne. Rezort kultúry tému komunikoval s tým, že podáva trestné oznámenie na otvorenú výzvu.

Na názor sme sa spýtali predsedu parlamentného kultúrneho výboru Romana Michelka.

Michelko sa vyjadril, že táto petícia vznikla spontánne a neorganizoval ju nikto z ministerstva kultúry, ani zo straníckeho okruhu. Ide podľa neho o pozitívne hodnotenie práce ministerky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko