Na hlavný obsah

Dvaja dospelí a jedno dieťa neprežili nočné ruské útoky na Ukrajinu. Rakety zasiahli obytný dom aj nemocnicu

Hlásia aj 12 zranených, medzi ktorými sú štyri deti.

Dvaja dospelí a jedno dieťa neprežili nočné ruské útoky na Ukrajinu. Rakety zasiahli obytný dom aj nemocnicu
Hasiči zasahujú na mieste požiaru čerpacej stanice po ruskom útoku v Charkove. Foto: TASR/AP

Dvaja dospelí a jedno dieťa prišli o život, keď ruská armáda v noci na stredu pri ostreľovaní ukrajinského územia zasiahla bytový dom a nemocnicu v meste Selydove.

S odvolaním sa na miestne úrady o tom v stredu (14. 2.) informovala agentúra DPA. Úrady hlásia aj 12 zranených, medzi ktorými sú štyri deti.

Mesto Selydove sa nachádza neďaleko Ruskom okupovaného mesta Doneck na východe Ukrajiny a približne 20 kilometrov západne od frontovej línie.

Podľa gubernátora Doneckej oblasti Vadyma Filaškina sa prvý úder na Selydove uskutočnil okolo 23.30 h miestneho času, druhý okolo 01.00 h.

Z poškodenej nemocnice bolo do neďalekých miest Pokrovsk a Myrnohrad evakuovaných približne 100 pacientov, dodal Filaškin na Telegrame. Nateraz nie je známe, akým typom rakiet ruská armáda útočila.

Selydove, ktoré malo pred vojnou približne 21 000 obyvateľov, sa nachádza v metropolitnej oblasti mesta Doneck, ktoré je od roku 2014 okupované Ruskom.

Ostreľovali aj Cherson

Masívnemu ostreľovaniu ruskou armádou čelilo v noci na stredu aj juhoukrajinské mesto Cherson. Informovala o tom britská stanica BBC s odvolaním sa na internetový status predsedu mestskej vojenskej a civilnej samosprávy Romana Mročka.

DPA doplnila, že ruská protivzdušná obrana zachytila v noci na stredu nad Belgorodskou oblasťou ležiacou pri hraniciach s Ukrajinou dva drony. Informovala o tom ruská štátna tlačová agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ministerstvo obrany. To uviedlo, že išlo o ukrajinské bezpilotné lietadlá.

Ďalšie bezpilotné lietadlo zachytili nad Voronežskou oblasťou na západe Ruska a šesť ďalších nad Čiernym morom, dodalo ruské ministerstvo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet