Na hlavný obsah

Horské oblasti môže zasiahnuť mohutná víchrica. Výstrahu tretieho stupňa vydali pre štyri okresy

So silným vetrom treba rátať celý víkend.

Horské oblasti môže zasiahnuť mohutná víchrica. Výstrahu tretieho stupňa vydali pre štyri okresy
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/Petr Lemberk

V sobotu (2. 2.) večer hrozí v horských polohách nad 1 800 metrov nad morom v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno a Poprad mohutná víchrica až orkán. Meteorológovia vydali pre tieto lokality výstrahu tretieho stupňa pred vetrom na horách. Trvá do 22.00 h.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe. Vietor tam môže dosiahnuť rýchlosť v nárazoch 160 až 180 kilometrov za hodinu.

Výstrahy prvého a druhého stupňa pred vetrom na horách platia v sobotu večer aj v okresoch Banská Bystrica, Dolný Kubín, Námestovo, Žilina a Martin.

Silný vietor na horách treba očakávať aj počas nedele (4. 2.). Meteorológovia vydali výstrahu druhého stupňa pred vetrom v horských oblastiach v okresoch Žilina, Martin, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu.

Výstrahu prvého stupňa pred vetrom vydal SHMÚ na nedeľu aj pre okresy Poprad, Kežmarok, ale aj v južných oblastiach – v okresoch Bratislava, Senec, Pezinok, Komárno, Nitra, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda, Galanta, Trnava.

Výstraha trvá od 9.00 h do 17.00 h, niekde až do 21.00 h. Vietor tam dosiahne v nárazoch rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko