Na hlavný obsah

Kritická situácia v Ružomberku: Mesto vyhlásilo tretí stupeň povodňovej aktivity

Vyliata voda môže ohroziť život a zdravie.

Kritická situácia v Ružomberku: Mesto vyhlásilo tretí stupeň povodňovej aktivity
(Ilustračná fotografia) Foto: TASR/Maroš Černý

Mesto Ružomberok vyhlásilo v nedeľu (11. 2.) tretí stupeň povodňovej aktivity na vodných tokoch a drobných vodných tokoch. Kritická situácia je najmä na rieke Revúca na Podsuchej a v mestskej časti Biely Potok. Informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

„Situáciu monitorujeme v teréne a naozaj nie je dobrá. Na vodný tok sa boli pozrieť zástupcovia Slovenského vodohospodárskeho podniku, Povodia horného Váhu i vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Ružomberku. V pohotovosti sú naše Komunálne služby i dobrovoľní hasiči. Všetci dúfame, že rieka sa upokojí a hladina klesne,“ podotkol primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň.

Vyliata voda môže na kritických miestach potenciálne ohroziť život a zdravie, majetok právnických a fyzických osôb, životné prostredie, kultúrne dedičstvo i hospodársku činnosť.

„Počas povodňovej situácie budeme vodné toky monitorovať, zmierňovať riziko vyliatia a postupne zbierať dokumentáciu o spôsobených škodách. V prípade potreby zasiahneme. Vyhlásený stupeň povodňovej aktivity budeme v ďalších dňoch prehodnocovať podľa aktuálneho stavu na vodných tokoch na území mesta,“ dodal primátor.

Samospráva žiada obyvateľov dotknutých oblastí, aby sa nezdržiavali v blízkosti rieky a upozornili aj svoje deti, ktoré sa po mestskej časti môžu pohybovať bez dozoru dospelých. „V pohotovosti sú dobrovoľní hasiči, Hasičský a záchranný zbor, kompetentní zamestnanci mesta a mestskí policajti,“ uzavrel Miškovčík.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny