Na hlavný obsah

Na ministerstve práce v Česku prebieha rozsiahla kontrola. Inšpekcia preveruje vianočný večierok

Zamestnanci budú čeliť pokutám.

Na ministerstve práce v Česku prebieha rozsiahla kontrola. Inšpekcia preveruje vianočný večierok
Na snímke Marian Jurečka, ktorý je na čele českého ministerstva práce. Foto: ČTK/Profimedia

Na českom ministerstve práce a sociálnych vecí (MPSV) prebieha kontrola Štátnou úradnou inšpekciou. Podľa informácií českého webu iROZHLAS usporiadali v priestoroch ministerstva vianočný večierok, kde bol prítomný aj alkohol. V Česku platí zákon, ktorý pitie na pracovisku zakazuje.

„Príslušný Oblastný inšpektorát práce pre hlavné mesto Praha na základe vyhodnotenia podkladov a informácií poskytnutých ministerstvom práce a sociálnych vecí v rámci úkonov predchádzajúcich kontrole pristúpil ku kontrole vo veci tzv. večierku na MPSV z pohľadu možného porušenia právnych predpisov v oblasti bezpečnosti práce,“ uviedol pre český web hovorca inšpektorátu Richard Kolibač.

Ministerstvo práce pre iROZHLAS potvrdilo, že v celej veci poskytuje inšpekčnému úradu súčinnosť, s kontrolou počítalo a netajilo sa tým. Ministerstvu hrozia pokuty, ktoré sa môžu pohybovať vo výške 10-tisíc až 50-tisíc českých korún (395 eur – 1 970 eur).

Na čele MPSV je poslanec Marian Jurečka za stranu KDU-ČSL, ktorého by sa sankcie nemali týkať. Chráni ho poslanecká imunita.

Vianočný večierok sa konal presne v deň, keď sa na Karlovej univerzite odohrala tragická streľba. Aj preto Jurečka čelil kritike a vyzývali ho na rezignáciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet