Na hlavný obsah

Neďaleko maďarských hraníc vzbudzuje zvedavosť podozrivá dodávka: Je odomknutá a vo vnútri je truhla

Ide o vozidlo pohrebnej služby.

Neďaleko maďarských hraníc vzbudzuje zvedavosť podozrivá dodávka: Je odomknutá a vo vnútri je truhla
Neďaleko maďarských hraníc je odparkovaná dodávka s truhlou. Foto: RTVS

Vodičov neďaleko hraníc s Maďarskom zaujala odstavená dodávka. Ich zvedavosť znásobilo najmä to, že ide o vozidlo pohrebnej služby, ktoré má pootvorené dvere a stojí tam poriadne dlho.

Vozidlo srbskej pohrebnej služby je na tomto odpočívadle pri Bratislave podľa vodičov odparkované už niekoľko týždňov. Je odomknuté a vo vnútri sa nachádza truhla.

Auto je hneď vedľa čerpacej stanice vedľa frekventovanej diaľnice D2. „Naši kolegovia z prevádzky vozidlo zaznamenali a už sa obrátili aj na políciu,“ uviedol hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Tomáš Ferenčák.

Podozrivej dodávke pohrebnej služby sa v Správach RTVS venovali redaktori Marína Opálková a Radoslav Šebo:

„Lustrácie v dostupných informačných systémoch boli negatívne. Následným preverovaním nebol zistený súvis s protiprávnou činnosťou,“ oznámila hovorkyňa KR PZ Bratislava Silvia Šimková.

Vozidlo nebolo kradnuté. RTVS sa obrátila aj na pohrebníctvo v Srbsku. Na otázku, či mu vozidlo patrí, nám však do uzávierky neodpovedalo. Na odstavené vozidlo sa už pozrel aj bratislavský colný úrad.

„Pracovníci stanice Colného úradu Bratislava vykonali kontrolu predmetného motorového vozidla, pričom zistili, že rakva umiestená v ložnej časti automobilu je prázdna a vo vozidle sa nenachádzal žiaden tovar, ktorý by mohol uniknúť spod colného dohľadu,“ informoval v stanovisku vedúci oddelenia komunikácie Finančnej správy Radoslav Kozák.

Colný úrad neeviduje žiadne colné konanie, pri ktorom by použili toto vozidlo. Telesné pozostatky sa v ňom teda neprevážali, pretože takáto preprava musí byť zabezpečená colnou uzáverou.

Nateraz stále nie je známe, ako sa pohrebné auto so srbskými poznávacími značkami dostalo na Slovensku a prečo je zaparkované na odpočívadle. Jeho majiteľa stále hľadajú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny