Na hlavný obsah

NHL: Pospíšil bodoval ako jediný zo Slovákov. Český reprezentant zaznamenal hetrik

Proti Pospíšilovi sa postavil Šimon Nemec.

NHL: Pospíšil bodoval ako jediný zo Slovákov. Český reprezentant zaznamenal hetrik
Martin Pospíšil a brankár New Jersey Devils Vítek Vaneček. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Martin Pospíšil si pripísal v zámorskej NHL jeden bod za asistenciu. Prispel tak k víťazstvu Calgary, ktoré vyhralo na ľade New Jersey 5:3. Za domácich sa predstavil jeho krajan Šimon Nemec, ktorý nebodoval.

Spomedzi Slovákov boli v akcii aj Martin Fehérváry a Erik Černák – taktiež bez bodového zápisu. Hetrikom sa blysol Čech Martin Nečas, ktorého Carolina zdolala Colorado 5:2.

Výborný výkon brankára Flames

Pod triumf Flames sa podpísal aj brankár Jacob Markström, ktorý zaznamenal 37 úspešných zákrokov. Za domácich tak nevyšiel návrat Jackovi Hughesovi, od začiatku januára vynechal 11 zápasov pre zranenie v hornej časti tela.

Po góle a asistencii zaznamenali za hostí Andrew Mangiapane a Connor Zary. Práve jemu asistoval v 24. minúte Pospíšil pri presnom zásahu na 2:1. Zápas ukončil s jedným plusovým bodom, dvoma strelami na bránku i hitmy a 12:23 minútami na ľade. Na konci stretnutia dostal dvojminútový trest za podrazenie. Nemec nastúpil v prvom útoku Devils a odohral 15:54 min.

Prehra Capitals na Floride

Washington prehral na ľade Floridy 2:4, víťazný gól vsietil v 55. minúte Ryan Lomberg a skóroval tak po 35 zápasoch. Na všetkých ostatných góloch Floridy sa podieľal Matthew Tkachuk a prispel k šiestej prehre Capitals za sebou.

Úvodný gól padol do domácej bránky – skóre otvoril Alexander Ovečkin. V prvom útoku bol s kapitánom aj Fehérváry, ktorý strávil na ľade 17:32 minúty, mal jednu mínusku a dve trestné minúty za seknutie.

Prehrala aj Tampa s Černákom

Prehru so svojím tímom zaznamenal taktiež Erik Černák, ktorého Tampa ťahala za kratší koniec na ľade New Yorku Islanders (2:6). Po góle i asistencii mali za domácich Bo Horvat a Mathew Barzal. Černák bol v druhom útoku s mínuskou, dvoma strelami na bránku i hitmi a 22:42 minútami na ľade.

K triumfu Caroliny výrazne prispel okrem Nečasa aj Teuvo Teräväinen, ktorý mal štyri asistencie. Avalanche prehrali tretí duel v rade.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport