Na hlavný obsah

Slovan vyrovnal záväzky voči De Marcovi. Kmotrík ml.: Situáciu netreba zľahčovať, nevrhá pozitívne svetlo na klub

Kmotrík dodáva, že klubu nebude nič brániť, aby mohol v lete registrovať nových hráčov.

Slovan vyrovnal záväzky voči De Marcovi. Kmotrík ml.: Situáciu netreba zľahčovať, nevrhá pozitívne svetlo na klub
Na snímke generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. Foto: TASR/Martin Baumann

Tréner Vladimír Weiss starší z tímu úradujúceho slovenského futbalového majstra ŠK Slovan Bratislava si nemyslí, že avizovaný zákaz prestupov na najbližšie tri obdobia je až taký vážny, ako to na prvý pohľad vyzerá. „Belasí“ dostali sankciu od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za to, že neuhradili finančné záväzky voči bývalému hráčovi Vernonovi De Marcovi.

„Podľa mojich informácii sa to vyrieši. Nie je to také tragické, ako to vyzerá. My sme už v utorok (27. 2.) dlh uhradili. Je len otázkou času, kedy by to malo byť vyriešené. Ja osobne neviem, akým spôsobom sa to dá zvrátiť a aké sankcie nás prípadne čakajú. Je to v každom prípade naša chyba. Teraz za ňu musíme niesť zodpovednosť,“ povedal kouč Slovana pre oficiálny web klubu.

Kmotrík ml.: Nič nebude brániť Slovanu, aby v lete registroval nových hráčov

Klub z hlavného mesta priniesol reakciu k predmetnej veci už stredu (28. 2.) na svojej oficiálnej stránke.

„V utorok (27. 2.) priniesli viaceré médiá informáciu o tom, že transfer ban bol udelený na tri prestupové obdobia a ŠK Slovan teda tri prestupové obdobia nebude môcť registrovať nových hráčov, čo však nie je pravda. Údaj o zákaze na tri prestupové obdobia, ktorý má FIFA uvedený v systéme, totiž platí len v prípade, ak si klub nesplní svoj záväzok.

Jeho uhradením, v tomto prípade voči bývalému hráčovi Vernonovi De Marcovi, sa transfer ban ruší. Predmetný záväzok bol už uhradený, preto Slovanu po následných legislatívnych procesoch nebude nič brániť, aby v lete či zime registroval nových hráčov,“ uvádza sa vo vyhlásení bratislavského klubu.

„Predmetná suma už bola uhradená, chce to pár dní, aby nabehla na účet prijímateľa. Nasledovať budú legislatívne kroky a procesy, aby bol transfer ban zrušený. Túto situáciu samozrejme netreba zľahčovať, pretože nevrhá pozitívne svetlo na klub. Na druhej strane, rád by som vyvrátil polemiky o tom, že by mala vplyv na ďalšie letné či zimné prestupové obdobie,“ vysvetlil generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport