Na hlavný obsah

Krištáľové krídlo: Ocenenia za spoločenský či kultúrny prínos majú svojich majiteľov

Mimoriadnu cenu si odniesla speváčka Marika Gombitová.

Krištáľové krídlo: Ocenenia za spoločenský či kultúrny prínos majú svojich majiteľov
Laureáti Krištáľového krídla. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Najvýraznejšie a najúspešnejšie osobnosti spoločenského, kultúrneho, hospodárskeho a verejného života Slovenska si prevzali ceny Krištáľové krídlo. O laureátoch rozhodovali odborné poroty.

Medzi ocenenými boli lekár a odborník na osteoporózu Juraj Payer, riaditeľka Domu Charitas svätého Jozefa v Spišskej Novej Alexandra Hovancová, či športovec Martin Vaculík. Porota rozhodla aj o laureátovi Mimoriadnej ceny. Udelila ju speváčke Marike Gombitovej.

„Potešilo ma to a vnímam to ako ocenenie nie len mojej osoby, ale skôr tímu ľudí, ktorí celý život so mnou spolupracovali na viacerých projektoch, ktoré vždy mali cieľ buď liečiť a dobre liečiť pacientov, alebo dobre učiť,“ reagoval laureát Krištáľového krídla Juraj Payer.

„Je to najvyššie ocenenie, aké som mohla dostať, čo sa týka možností vôbec, aké na Slovensku existujú. Som nesmierne dojatá,“ vyjadrila potešenie laureátka Alexandra Hovancová.

„Ja som ohromne vďačný porote krištáľového krídla, pretože práve mne sa rozhodli udeliť ocenenie za šport. Je to pre mňa aj v ďalších rokoch mojej kariéry alebo blízkej budúcnosti obrovská dávka motivácie a zodpovednosti, aby som to, čo robím, robil vždy na 100 percent,“ poďakoval laureát Martin Vaculík.

„Som poctená a veľmi sa tomu teším. Vážim si to a hlavne, cena patrí všetkým mojim fanúšikom, ktorí ma stále podržali, dávajú mi silu, energiu. Ďakujem za ich dôveru,“ povedala laureátka mimoriadnej ceny Marika Gombitová.

Informácie z odovzdávania cien Krištáľové krídlo priniesla v Správach :24 redaktorka Barbora Škulová:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko