Na hlavný obsah

Na Považí nečakane končí detská pohotovosť. Matky malých pacientov spokojné nie sú

Budú musieť dochádzať desiatky minút do Trenčína.

Na Považí nečakane končí detská pohotovosť. Matky malých pacientov spokojné nie sú
V Dubnici nad Váhom končí pohotovosť pre deti a dorast. Foto: RTVS

V Dubnici nad Váhom nečakane končí od apríla pohotovosť pre deti a dorast. Zdravotnícke zariadenie nemá dostatok lekárov a ani zdravotných sestier. Malí pacienti budú musieť dochádzať desiatky minút do Trenčína.

Na dverách polikliniky v Dubnici nad Váhom už visí oznam, že detská pohotovosť tu od apríla končí. Matky detí z okolia Dubnice nad Váhom spokojné nie sú.

Ako prebiehajú rokovania o zachovaní pohotovosti? Na to sa v Správach RTVS z regiónov pozrela redaktorka Dominika Kusá:

„Bude to veľmi chýbať tejto spádovej oblasti, ktorá tvorí 50- až 60-tisíc obyvateľov, čo sú aj priľahlé obce. Bude to veľká vzdialenosť na dochádzanie do Považskej Bystrice alebo Trenčína, kde pohotovosti sú už teraz vyťažené,“ skonštatovala riaditeľka polikliniky v Dubnici nad Váhom Jana Štefancová.

O predčasné zrušenie povolenia na prevádzku ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast požiadala Fakultná nemocnica v Trenčíne.

„Z dôvodu dlhodobého problematického personálneho pokrytia, či už počtom lekárov, alebo sestier, ale aj z dôvodu odchodov do dôchodku bolo našej žiadosti vyhovené k 1. aprílu 2024,“ uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice Trenčín Martina Holecová.

Hovorkyňa argumentovala aj tým, že v niektoré dni mala pohotovosť nízku návštevnosť.

Samospráva rokuje

Hoci už neostáva veľa času, samospráva chce pohotovosť v meste zachovať. O podmienkach rokuje s trenčianskou nemocnicou.

O rušení služby ich listom oboznámili začiatkom tohto mesiaca.

„Rokovania prebiehajú na úrovni pána riaditeľa a pána primátora, ktorý má ešte za cieľ túto pohotovosť zachovať aspoň vo víkendovom rozmedzí,“ povedal hovorca mesta Dubnica nad Váhom Ľubomír Bobák.

Podľa rozhodnutia rezortu zdravotníctva mala pohotovosť v Dubnici nad Váhom skončiť v novembri. Nedostatok personálu však tento krok urýchlil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny