Na hlavný obsah

NHL: Tatar prispel gólom k triumfu Seattlu, Nemec sa prizeral na prehru Devils z tribúny

Tomáš Tatar ukončil desaťzápasovú sériu bez kanadského bodu.

NHL: Tatar prispel gólom k triumfu Seattlu, Nemec sa prizeral na prehru Devils z tribúny
Hráč Seattlu Kraken Tomáš Tatar (90) oslavuje svoj gól proti brankárovi Winnipegu Jets Connorovi Hellebuyckovi (37). Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na stredu (6. 3.) gól v zámorskej NHL. Svojmu Seattlu Kraken tak pomohol k víťazstvu 4:3 na ľade Winnipegu.

Ukončil tak desaťzápasovú sériu bez kanadského bodu:

V akcii bol aj jeho krajan Juraj Slafkovský, ktorého Montreal vyhral v Nashville 4:3 pp. Ďalší Slovák Šimon Nemec z New Jersey bol proti Floride (3:5) len zdravý náhradník.

O víťazný gól sa vo Winnipegu postaral v 58. minúte Andre Burakovsky. Na víťazstve tímu, ktorý vyhral sedem z predošlých desiatich zápasov, sa podieľal troma bodmi Jared McCann. Mal bilanciu 1+2 a podieľal sa na všetkých gólov okrem Tatarovho.

Ten vyrovnal na 3:3 v 42. minúte, keď odpovedal po 25 sekundách na gól Nina Niederreitera. Okrem gólu mal aj plusku, celkovo dve strely na bránku a jeden hit. Na ľade strávil 14:46 minúty.

Montreal nevyhrával počas základného hracieho času ani raz. Predĺženie pre hostí zariadil v 55. minúte Joshua Roy a po 17 sekundách extračasu rozhodol kapitán Nick Suzuki.

Na všetkých troch góloch domácich mal zásluhu Ryan O’Reilly – tretí sám strelil a pri prvých dvoch asistoval. Slafkovský nebodoval v šiestom z predošlých siedmich duelov. Zápas ukončil s dvoma mínuskami, jednou strelou na bránu, troma hitmi a 17:56 minútami na ľade.

Devils zmenili trénera

New Jersey pristúpili v utorok k zmene trénera, keď Travis Green prebral miesto po Lindym Ruffovi.

Nemec nedostal pod bývalým kormidelníkom Vancouveru priestor a na súpiske chýbal prvýkrát od príchodu z farmy v decembri minulého roka.

Dva góly hostí vrátane víťazného vsietil Nick Cousins. Jeho spoluhráč Sam Reinhart uzavrel na konečných 5:3 gólom do prázdnej bránky a v tejto sezóne ma druhý najvyšší počet gólov (45) po Austonovi Matthewsovi z Toronta (53). Jeho tím vyhral šiesty zápas za sebou.

Výsledky zápasov NHL

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport