Na hlavný obsah

Pátranie po ľuďoch, ktorí v Baltimore spadli s mostom do rieky, sťažuje studená voda

Posádka lode, ktorá narazila do mosta, je v poriadku.

Pátranie po ľuďoch, ktorí v Baltimore spadli s mostom do rieky, sťažuje studená voda
Po náraze nákladnej lode sa zrútil štvorprúdový cestný most. Foto: www.foxbaltimore.com

Zrútenie Mosta Francisa Scotta Keya v americkom Baltimore zapríčinil náraz kontajnerovej lode Dali do jedného z jeho pilierov. Loď dlhá 300 metrov sa po rieke Patapsco, ponad ktorou most viedol štvorprúdovú cestu, plavila pod singapurskou vlajkou a smerovala do hlavného mesta Srí Lanky Kolomba.

Potvrdila to lodná spoločnosť Synergy Marine Group, ktorej loď patrí. Informoval o tom v utorok (26. 3.) ráno portál BBC.

Všetci členovia posádky vrátane dvoch kapitánov, ktorí sa nachádzali na palube, sú podľa lodnej spoločnosti v poriadku a nehlásia žiadne zranenia.

Hrozí im podchladenie

O zranených ani obetiach zatiaľ baltimorské úrady neinformovali. Podľa šéfa komunikácie miestnych hasičov však do rieky spadlo až 20 pracovníkov, ktorí v čase nehody na moste betónovali.

Teplota vody v prístave je podľa amerického Národného dátového centra pre bóje nižšia ako desať stupňov Celzia. Podľa BBC preto tým, ktorí po zrútení mosta spadli do vody, hrozí podchladenie.

Spolu s mostom sa mal do rieky zrútiť aj veľký ťahač s návesom. Potvrdil to hasičský zbor mesta Baltimore pre americkú televíziu CBS News. V okolí lode, ktorá kolíziu spôsobila, malo byť vo vode veľa nafty. Na miesto vyslali potápačský a záchranný tím, ktorý má lokalizovať osoby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet