Na hlavný obsah

Prieskum AKO: Progresívne Slovensko dobieha Smer-SD, hnutie Slovensko mimo parlamentu

Do NR SR by sa dostala aj SNS.

Prieskum AKO: Progresívne Slovensko dobieha Smer-SD, hnutie Slovensko mimo parlamentu
Zľava Róbert Fico (Smer-SD), Michal Šimečka (PS) a Igor Matovič (Slovensko). Foto: TASR/Jakub Kotian, Jaroslav Novák, Martin Baumann, koláž RTVS

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v marci 2024, vyhral by ich Smer-SD s 22,1 percentami hlasov. Druhé by skončilo Progresívne Slovensko (PS) s 21 percentami hlasov. Ukázal to prieskum agentúry AKO pre televíziu JOJ 24.

Hlas-SD by skončil tretí s 15,9 percentami hlasov. Nasledovalo by KDH (8,1 percenta), SaS (6,7 percenta) a SNS (5,1 percenta).

Pred bránami parlamentu by skončila trojkoalícia Slovensko, KÚ a Za ľudí. Na zvolenie by potrebovala aspoň sedem percent, prieskum jej nameral 5,6 percenta hlasov. Do NR SR by sa nedostala ani Szövetség-Aliancia (4,6 percenta), hnutie Republika (3,9 percenta), ani Demokrati (3,2 percenta).

Strana Sme rodina by získala hlas od dvoch percent voličov, ĽSNS by volilo 1,3 percenta respondentov. KSS by volilo 0,2 percenta opýtaných, My Slovensko, Slovenské Hnutie Obrody a Maďarské fórum by všetky dostali 0,1 percenta hlasov.

Prieskum realizovala agentúra AKO pre televíziu JOJ 24 od 11. do 18. marca 2024 na vzorke 1000 respondentov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko