Na hlavný obsah

Rezort kultúry odmietol viaceré hromadné pripomienky k zákonu o RTVS, pred ministerstvom sa konal protest

Na väčšinu otázok bola odpoveď politické rozhodnutie.

Rezort kultúry odmietol viaceré hromadné pripomienky k zákonu o RTVS, pred ministerstvom sa konal protest
Budova RTVS, v ktorej sídli rozhlas. Foto: RTVS/Patrik Tarics

Ministerstvo kultúry odmietlo viaceré hromadné pripomienky k zákonu, ktorým sa mení fungovanie RTVS. Informovali o tom opozičná strana SaS, Hnutie Slovensko, aj mimoparlamentná strana Demokrati.

Konfederácia odborových zväzov (KOZ) upozorňuje, že zákon by mali pred vládou najskôr prerokovať sociálni partneri. Zástupcovia kultúrnej obce zorganizovali proti chystanému zákonu protest pred budovou ministerstva.

Rezort kultúry odmietol viaceré pripomienky k zákonu o RTVS. Pozrite si o tom blok relácie Správy RTVS:

„Súčasná vláda hazarduje s touto krajinou, hazarduje s tým najcennejším, čo človek má, a to je demokracia a sloboda,“ uviedla členka iniciatívy Mier Ukrajine Viera Dubačová.

„Žiadna zo zásadných pripomienok nebola akceptovaná. V podstate na drvivú väčšinu otázok bola odpoveď – politické rozhodnutie,“ povedal tímlíder strany SaS pre kultúru René Parák.

„Ak bude treba, budeme zvolávať štrajk. Budeme zvolávať ľudí, aby bojovali za to, aby RTVS zostala v takej podobe ako teraz a aby zákon neprešiel,“ uviedol člen výboru NR SR pre kultúru a médiá Lukáš Bužo (hnutie Slovensko).

„Ministerstvo kultúry SR dnes ukončilo sériu rozporových konaní k návrhu Zákona o Slovenskej televízii a rozhlase. Konsenzus našlo vo viacerých pripomienkach, niektoré akceptovalo úplne, niektoré čiastočne. Materiál sa však do ďalšieho legislatívneho procesu posunie aj s neodstránenými rozpormi. Predmetom rokovania by mal byť na najbližšom zasadnutí vlády, a to v stredu 27. marca 2024,“ informoval rezort.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko