Na hlavný obsah

VIDEO: Slováci sa proti Rakúsku nepresadili, v siedmej sekunde inkasovali najrýchlejší gól v histórii národného tímu

Slováci inkasovali najrýchlejší gól v histórii národného tímu.

VIDEO: Slováci sa proti Rakúsku nepresadili, v siedmej sekunde inkasovali najrýchlejší gól v histórii národného tímu
Na snímke uprostred vľavo Róbert Boženík (Slovensko), uprostred vpravo Leopold Querfeld a vpravo brankár Patrick Pentz (obaja Rakúsko). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovenskí futbalisti prehrali v sobotňajšom (23. 3.) prípravnom zápase s Rakúskom 0:2. Na bratislavskom NFŠ otvoril skóre už v siedmej sekunde Christoph Baumgartner, ktorý strelil najrýchlejší gól v histórii rakúskej reprezentácie. Zároveň ide o najrýchlejšie inkasovaný presný zásah v ére slovenského národného tímu. Triumf hostí spečatil v 83. minúte striedajúci Andreas Weimann.

V šiestom vzájomnom zápase so Slovenskom naklonili Rakúšania bilanciu na svoju stranu, bolo to ich druhé víťazstvo popri troch remízach a jednej prehre. Najbližšie nastúpia slovenskí futbalisti v rámci prípravy na ME v Nemecku v utorok 26. marca o 19.00 hod. v Osle proti domácemu Nórsku, Rakúšanov čaká v rovnaký deň duel s Tureckom vo Viedni.

V júni zverenci trénera Francesca Calzonu bezprostredne pred štartom európskeho šampionátu odohrajú prípravný dvojzápas so San Marínom (5.6., Wiener Neustadt) a Walesom (9.6., Trnava).

Slovensko – Rakúsko 0:2 (0:1)

Góly: 1. Baumgartner 83. Weimann. Rozhodovali: Farrugia Cann – Portelli, Vella (všetci Malta), ŽK: Querfeld, 9912 divákov.

Zostavy:

SR: Dúbravka – Pekarík (63. Tomič), Gyömbér (84. Kóša), Obert, Hancko – Kucka (63. Bénes), Lobotka, Duda – Suslov (63. Ďuriš), Boženík (75. Tupta), Haraslín (84. Mak)

Rakúsko: Pentz – Lainer (60. Posch), Querfeld (46. Wöber), Danso, Mwene – Seiwald, Grillitsch (46. X. Schlager) – Laimer (46. Wimmer), Baumgartner (71. Schmid), Sabitzer – Gregoritsch (70. Weimann)

I. polčas:

Obom tímom chýbali viaceré opory, na slovenskej strane aj z tohto dôvodu nastúpila úplne nová stopérska dvojica Gyömbér – Obert. Tá sa ešte poriadne nestačila zorientovať a ich tím už prehrával. Rakúšania sedem sekúnd po úvodnom výkope otvorili skóre, keď sa presadil cez dvoch hráčov Baumgartner a umiestnenou strelou spoza šestnástky nedal Dúbravkovi šancu – 0:1.

Slováci takto skoro nikdy neinkasovali. Po tomto momente sa dlhší čas nevedeli dostať do tempa aj preto, že ich súper sa ukázal ako veľmi dobre organizovaný tím. Zahrozili až po priamom kope v 19. minúte.

Odrazená lopta sa dostala ku Gyömbérovi a následne k Obertovi, druhý menovaný však zblízka vysoko prestrelil. Na opačnej strane tečovaný priamy kop Sabitzera vyboxoval Dúbravka na roh.

O šance nebola núdza, ďalšiu mal v 26. minúte Haraslín, ktorému „nabil“ na volej po dravom prieniku Suslov, ale krídelník Sparty neprekonal Pentza. Krátko predtým si takmer dal vlastný gól Gyömbér po centrovanej lopte Sabitzera.

II. polčas:

V 50. minúte po rakúskej strate lopty mohli Slováci vyrovnať, Boženík však adresoval Suslovovi nabiehajúcemu do dobrej šance prihrávku „na päty“.

Po zaváhaní domácej defenzívy sa dostal do šance Gregoritsch, ktorý chcel obísť Dúbravku, ale dostal sa už do nevýhodnej pozície a slovenský brankár jeho pokus zneškodnil. Vzápätí nepremenili Rakúšania tutovku. Wimmer priťukol loptu Baumgartnerovi, pretlačiť loptu z tesnej blízkosti za bránkovú čiaru mu nedovolil Obert.

Calzona spravil po hodine hry trojnásobné striedanie, jeho tím sa snažil o vyrovnanie, ale narážal na kompaktne hrajúcich Rakúšanov.

Tí si v 83. minúte počkali na chybu súpera v obrane a dvojica striedajúcich hráčov spečatila ich triumf. Schmid našiel vo vápne Weimanna a ten rýchlu kontru rutinérsky zakončil pod brvno – 0:2. Náskok si už hostia bez problémov ustrážili.

V druhom polčase navýšil vedenie Rakúska Weimann:


 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport