Na hlavný obsah

Štefan Harabin: Som kandidátom mieru, nie kandidátom vojny

V relácii Rádia Slovensko tiež povedal, že na Ukrajinu by neposlal ani cent.

Štefan Harabin: Som kandidátom mieru, nie kandidátom vojny
Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Foto: RTVS

Kandidát na prezidenta Štefan Harabin sa považuje za kandidáta mieru, nie vojny. Na podporu Ukrajiny by ako prezident SR odmietol prispievať, a to nie len zasielaním zbraní či finančne, ale aj zasielaním humanitárnej pomoci. Vyjadril sa tak počas rozhovoru v relácii Rádia Slovensko Z prvej ruky – špeciál.

Štefan Harabin považuje svoju aktuálnu pozíciu za silnejšiu než v prezidentských voľbách v roku 2019. Jeho programom je podľa neho ochrana štátu a rodiny. Vyjadril sa, že je proti migrácii, očkovaniu, vojne či zasielaniu zbraní na Ukrajinu.

„Ani jeden vojak, ani jeden náboj, ani jeden cent, ani humanitárnej pomoci. Všetci tí, ktorí toto robia, podporujú vojnu,“ vyhlásil Štefan Harabin s tým, že najprv treba pomôcť našim občanom.

Uviedol, že ak by bol prezidentom, na Ukrajinu by neposlal ani jeden cent. „Som kandidátom mieru, nie kandidátom vojny,“ dodal.

Súčasná vláda je to najlepšie, čo máme

Myslí si, že vznikol naratív, aby nikto Harabina nevolil. Nevylúčil možnosť, že voľby vyhrá v prvom kole.

Prezident SR by podľa jeho slov nemal byť protiváhou vlády, ale mal by byť v „súzvuku s vládou“, no dodal, že nemá byť otrockým akceptátorom aj nesprávnych krokov vlády.

„Súčasná vláda je to najlepšie, čo môže byť,“ uviedol Harabin. Dodal, že nesúhlasí s vládou v tom smere, že prijala migračný balíček na pomoc utečencom z Ukrajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko