Na hlavný obsah

Igor Matovič: Chcel by som, aby sme mali prezidenta, ktorý neslúži mafii ani žiadnej kaviarni 

V relácii Rádia Slovensko zdôraznil, že nechce byť prezidentom.

Igor Matovič: Chcel by som, aby sme mali prezidenta, ktorý neslúži mafii ani žiadnej kaviarni 
Igor Matovič v relácii Rádia Slovensko. Foto: RTVS

Prezidentský kandidát hnutia Slovensko Igor Matovič uviedol, že na sľubované tvrdé otázky pre jeho protikandidátov ešte príde čas.

Od ich odpovedí sa bude odvíjať rozhodnutie, komu v prípadnom druhom kole prezidentských volieb vyjadrí podporu. Povedal Matovič v relácii Rádia Slovensko Z prvej ruky – špeciál.

Zásadným by bol aj postoj možného budúceho prezidenta SR k právu veta, ktoré máme ako členská krajina v Európskej únii. Rozhodnúť o tom podľa neho musia ľudia v referende. Čoho by sa vedel z postu prezidenta SR vzdať je právo udeľovať milosť.

„Prezident má zabezpečiť, aby na Slovensku platila spravodlivosť. Aby tu nemohol byť ‚dobrý deduško v Prezidentskom paláci‘, ktorý opravuje justičné omyly,“ skonštatoval Matovič. Naopak, prezidentovi by pridal kompetenciu navrhovania zákonov.

Boj s veternými mlynmi

Bývalí prezidenti aj súčasná prezidentka SR podľa neho nedostatočne využívali svoju právomoc vystupovať v Národnej rade SR so správou o stave republiky. „Aj každý druhý mesiac by tam mali byť a klopať na svedomie poslancov,“ povedal.

Viackrát zdôraznil, že prezidentom nechce byť a nemá ani šancu sa ním stať. Môže za to podľa neho „krvavý mediálny lynč“ z čias, keď bol ešte vo vláde. „Vážne kandidujem, ale v tejto situácii je to ako boj s veternými mlynmi,“ vysvetlil.

Chcel by však, aby malo Slovensko spravodlivého a čestného prezidenta, ktorý neslúži mafii ani žiadnej kaviarni.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko