Na hlavný obsah

Tipos extraliga: Zvolen pohorel aj na domácom ľade, Belányi vynuloval Nitru

Michalovce vedú v sérii so Zvolenom už 3:0, Poprad vedenie nad Nitrou 2:1.

Tipos extraliga: Zvolen pohorel aj na domácom ľade, Belányi vynuloval Nitru
Na snímke gólová radosť hráčov HK Dukla Ingema Michalovce. Foto: TASR - František Iván

V Nitre videli diváci gólovo chudobný zápas

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v treťom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy na ľade HK Nitra 2:0. V sérii hranej na štyri víťazné stretnutia sa Popradčania ujali vedenia 2:1. Štvrtý súboj je na programe v pondelok 25. marca opäť pod Zoborom.

HK Nitra – HK Poprad 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 42. Coulter (Kukuča, Betker), 59. Dmowski (Bates). Rozhodovali: Stano, Štefik – Gegáň, Knižka, vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 3600 divákov

Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Kousa, Fatul, Vitaloš, Stacha, Valent – Buček, Čederle, Lacka – Okoličány, Gill, Bajtek – Jackson, Bubela, Newell – Pobežal, Hrnka, Bačo

Poprad: Belányi – Betker, Cardwell, Brincko, Brejčák, Svedberg, Turan, Mešár – Dmowski, Coulter, Kukuča – Záborský, Bjalončík, Calof – Bates, Jendek, Svitana – Šotek, Suchý, Mlynarovič – Bodnár

/stav série 2:1 pre HK Poprad/

Duel vynechal popradský brankár Vay, ktorý sa zranil v závere druhého zápasu a nahradil ho Belányi. Od úvodu stretnutia obe mužstvá dôsledne bránili stredné pásmo a bolo zrejmé, že rozohranú „šachovú partiu“ môže rozhodnúť jediný gól.

Popradčania sa presadili v úvode tretieho dejstva, keď brejk úspešne zakončil Coulter. Nitrania mohli vyrovnať v 47. minúte, no pri tutovke Bubelu podržal „kamzíkov“ Belányi. Triumf hostí poistil 77 sekúnd pred záverečnou sirénou gólom do prázdnej bránky Dmowski.

Rozbehnuté Michalovce opäť nadali šancu trápiacemu sa Zvolenu

Hokejisti Zvolena prehrali aj tretí štvrťfinálový duel play off Tipos extraligy s Michalovcami, tentoraz na domácom ľade 2:6. Michalovčania tak vedú v sérii hranej na štyri víťazstvá 3:0. Zvolenu nepomohla ani zmena na trénerskom poste, keď tím neviedol odvolaný kanadský kouč Jamie Russel, ale jeho doterajší asistent už na hlavnej pozícii Norbert Javorčík.

        
HKM Zvolen – HK Dukla Ingema Michalovce 2:6 (0:2, 2:2, 0:2)

Góly: 36. Lukosevicius (Fortin, Šiška), 40. R. Bondra (Zuzin, Marcinek) – 13. Santos (Newton), 13. Buc (Santos), 28. Puliš (Suja, J. Wilkins), 33. Santos, 43. Daugavinš (Newton), 48. Buc (Vašaš). Rozhodcovia: Žák, Snášel ml. – M. Orolin, Tichý. Vylúčení na 2. min: 5:7, vyššie tresty: 7. Viedenský (Zvolen) 5 + DKZ za seknutie, presilovky 1:3, oslabenia: 0:0, 2554 divákov.


Zostavy:

Zvolen: Trenčan – Hain, C. Hults, Gachulinec, Rauhauser, Mudrák, Sládok – Lukosevicius, M. Hults, Fortin – R. Bondra, Viedenský, Zuzin – Kašlík, Šiška, M. Hecl – Kolenič, Marcinek, Csányi – A. Mišiak

Michalovce: Škorvánek – Acolatse, Bindulis, Bodák, Cibák, Michalčin, Macejko – Daugavinč, Newton, Santos – J. Wilkins, Heard, Suja – M. Valach Solenský, Puliš – Kabáč, Buc, Vašaš
        /stav série: 0:3/

Duel sa už v siedmej minúte predčasne skončil pre domáceho Viedenského, ktorý dostal za seknutie trest do konca zápasu. Hostia išli do vedenia 2:0 v trinástej minúte počas dvanástich sekúnd.

Najprv využili presilovku o dvoch hráčov, keď sa pred odkrytou bránkou presadil Santos a vzápätí pridali druhý gól v piatich proti štyrom z hokejky nepokrytého Buca pri žrdi. Aj v druhej tretine Michalovce ťažili z presilovky, vedenie zvyšoval Puliš z dorážky.

Následne po nevyužitej šanci Zvolenčana Zuzina bolo už 0:4, keďže Santos z pravej strany presne švihom mieril k vzdialenejšej žrdi. Hrozivý stav tím spod Pustého hradu do prestávky skresal dvoma gólmi, najprv po krížnej prihrávke Lukoseviciusom z kruhu v početnej výhode a potom z medzikružia predviedol peknú bekhendovú koncovku Bondra.

Lenže na začiatku tretej tretiny arbitri prehliadli faul Newtona na Haina, z čoho ťažil pohotovou strelou spred bránky Daugavinš a šiesty zásah pridal ešte z veľkého uhla Buc.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport